Gezi soruşturmasında Deniz Gezmiş adı da şüpheli

Güncelleme Tarihi:

Gezi soruşturmasında Deniz Gezmiş adı da şüpheli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 12:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘terör örgütü’ kurmakla suçlandıkları Gezi soruşturmasında, 42 yıl önce idam edilerek hayata veda eden Deniz Gezmiş’in de şüpheli olarak yer aldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Aydınlık Gazetesi’nden Can Özçelik’in haberine göre Gezi Parkı olaylarıyla ilgili başlatılan soruşturmada Kemal Kılıçdaroğlu terör örgütü kurmakla suçlanırken ünlü isimlerin de şüpheli olarak yer aldığı iddia edildi.

İsimler arasında en ilginci ise 42 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş oldu.

İddiaya göre siyasetçiler, gazeteciler, sanatçılar ve çok sayıda isim hakkında Twitter’dan yaptıkları destek açıklamalarıyla 10 ayrı suç işledikleri öne sürülerek soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada yer alan isimlerin şunlar olduğu iddia edildi: Hayko Cepkin, Zafer Algöz, Zeynep Tarhan Muslu, Nihat Doğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Asuman Krause, Janset Karalin, Mehmet Ali Alabora, Hüseyin Aygün, Aslı Aydıntaşbaş, Can Dündar, Ece Temelkuran, Barbaros Şansal, Umut Oran, Yılmaz Özdil, Halk Tv, Deniz Gezmiş adlı kullanıcılar.

Haberin Devamı

Gezi soruşturmasında Deniz Gezmiş adı da şüpheli


İddia edilen 10 ayrı suçun ise, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, başbakana ve devlet büyüklerine hakaret, hükümete karşı suç, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu azmettirme, yalan haber yapma, hakaret” olduğu öne sürüldü.

Gezi soruşturmasında Deniz Gezmiş adı da şüpheli
CHP’DEN TEPKİ: HEPİMİZ TERÖRİSTİZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!