Arap turistler kesenin ağzını açtı

Güncelleme Tarihi:

Arap turistler kesenin ağzını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 10:02

Visa Europe’un rakamlarına göre Araplar’ın Visa kartlarıyla Türkiye’de bu yaz yaptığı harcamalarda büyük artış oldu. Suudi Arabistan’lı turistler, yüzde 72’lik artışla 93.7 milyon euro harcama yaptı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Kadife Şahin'in haberine göre Ortadoğulu turistlerin Türkiye ilgisi yaz aylarında yapılan harcamalara da yansıdı. Visa Europe’un açıkladığı rakamlara göre, Arap turistlerin bu yaz Türkiye’de Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalarda büyük bir artış görüldü. Suudi Arabistan’dan gelen turistler, yüzde 72’lik artışla bu yıl Türkiye’de 93.7 milyon euro harcama yaptı. Suudi Arabistan, Türkiye’ye döviz girdisi sağlayan ilk 5 ülke arasına girdi.

Haziran - Ağustos 2014 döneminde yabancıların Türkiye’de Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artarak, 1.7 milyar euro’ya yükseldi. Visa kartlarıyla geçen seneye oranla yüzde 23’lük bir artışla toplam 234 milyon euro harcayan İngilizler, Türkiye’de 2014 yılı yaz aylarında en çok harcama yapan yabancılar listesinde birinci sırada yer aldı. İngilizleri takip eden Ruslar ise bu yaz, yüzde 25’lik artışla toplam 196.5 milyon euro harcadı. Geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 30’a varan bir artışla ABD vatandaşlarının Türkiye’deki harcamaları ise 147 milyon euro oldu. Listede 4’üncü sırada yer alan Almanlar, yaz boyu 112 milyon euro harcayarak, geçen yıla oranla yüzde 36’lık bir artış gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

HAZIR GİYİME HARCADILAR

Yabancıların 2014 yaz döneminde Türkiye’de gerçekleştirdikleri kartlı alışverişlerde en çok öne çıkan sektör yüzde 21 artış ile perakende hizmetleri oldu. Perakende harcamalarını, yüzde 32 ve yüzde 41 artış ile otel ve havayolu harcamaları izledi. Yine yüzde 41’lik bir artış ile hazır giyim ve yüzde 16’lık artış ile seyahat alışverişleri de 2014 yılı yaz harcamalarında yabancıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri diğer önemli kalemler olarak dikkat çekti.
Visa Europe’un yaz aylarında kartlı harcamalara ilişkin yaptığı açıklamada, yurtdışına seyahat eden Türklere dair bilgiler de yer alıyor. İstatistiklere göre, Türkler yaz döneminde Visa kartlarıyla en çok harcamayı geçen seneye kıyasla yüzde 24’lük bir artışla İngiltere’de yaptı.

TÜRKLERİN HARCAMASI ARTTI

Türklerin en çok tercih ettiği ikinci ülke ABD olurken, üçüncü sırada Almanya yer aldı. Listenin dördüncü sırasında Fransa bulunurken, Türklerin yaz aylarında en çok ziyaret ettikleri beşinci ülke ise İrlanda oldu. Lüksemburg ise Türklerin geçen seneye kıyasla yüzde 61 oranında daha fazla harcama yaptıkları ülke olarak, bu yazın yükselen yıldızlarından biri oldu. Türklerin Visa kartlarıyla Haziran - Ağustos 2014 döneminde yurtdışında yaptıkları toplam harcama, yaklaşık 382 milyon euro’ya ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!