Biliyorsunuz özür dilendi

Güncelleme Tarihi:

Biliyorsunuz özür dilendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 01:23

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan özür dilemesiyle ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli tepkiyi gösterdi ve biliyorsunuz özür dilendi. Hakkını vermeyen özür dileyecek. Hak teslim edilinceye kadar başımız dik tarihte yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:
Ailemden önce Süleyman Şah Türbesi’ni bekleyen kardeşlerimizi aradım. Kendi ailemle bayramlaşmadan önce vatan bekçiliğini yapmak için her türlü riski göze alan kahramanlarımızı aradım ve hepinizin selamını ilettim. Bir yiğit insan, bir yiğit kardeşiniz Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile konuştum. ‘Allah’a emanet olun’ dedim. ‘Bütün kardeşlerimize selam et onlarla gurur duyuyoruz’ dedim. ‘Vazifemiz’ dedi. Şimdi buradan bir kez daha onları alınlarından öpüyorum. Allah onların izzetini daim eylesin.

(Biden’in tartışılan sözleriyle ilgili) Bir kez daha söylüyorum. Bu aziz milletin yaptığı fedakârlığı görmeyip Türkiye’yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Biz eğer Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin yanında duruyorsak bu aziz bayramı bir gün onlar için de yaşanabilir kılmak içindir. Bayramın 1’inci günü ana muhalefet partisi başkanı bir gazeteye demeç verdi. Alabildiğine siyasi polemik yaptı. Ben burada ona cevap vermeyeceğim. Bari bayramı bayram olarak idrak etmeyi bilin. Bari millet sevinirken milletle sevinmeyi bilin. O gün dahi siyasi polemik yapmak ancak kendisine yakışır. Biz yapmayacağız. Hiçbir şeyin karşısında eğilmediğimize son 2 gün şahittir. Biz bunlarla uğraşırken gönlümüzle yaşamaya çalışırken bayram günü dahi siyasi polemik yapanları millete havale ediyoruz.

Haberin Devamı

Bekâr polisi evlendirecek

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da Göktürk Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaret ederek personelle bayramlaştı. Dün ilk önce 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bayram ziyaretinde bulunan Davutoğlu, daha sonra Eyüp Emniyet Müdürlüğü Göktürk Polis Merkezi Amirliği’ne geldi. Personelle sohbet eden Davutoğlu’na baklava ve çay ikram edildi. Bir polis memuru ile konuşurken bekâr olduğunu öğrenen Davutoğlu, memurun ailesini telefonla aradı. Memurun babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde “Faruk’a hemen bir gelin buluyoruz. Orada yavuklusu, nişanlısı var mı? Burada gurbet çekiyor” diyen Davutoğlu, karşı taraftın “Babası sizsiniz” demesi üzerine de “Bak topu bana atıyor ‘Babası sizsiniz’ diyor. Bunu beraber yapalım. Siz de bakın, biz de bakalım” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, memurun babasının iki çocuğu olduğunu ancak kızları saymadığını söylemesi üzerine “Olmadı şimdi. Benim 3 kızım, bir oğlum var. Kızları iki sayarım ben, bir de değil. O kızların hepsi kıymetlidir. O kızlara selam söyle, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Babalar için kızlar çok kıymetlidir” dedi. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!