Maliye’den borçlulara fırsat çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Maliye’den borçlulara fırsat çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 20:58

MALİYE Bakanlığı, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren "torba yasa" ile devlete borcu olanlara getirilen fırsatları geniş kitlelere anlatmak amacıyla kapsamlı bir tanıtım kampanyası düzenleyecek.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, 5 milyon civarındaki Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası olan araç sahiplerine de özel bir mektup gönderilecek. Bakanlık, bu mektupla, söz konusu araç sahiplerini borçlarını ödemeye davet edecek.

17 FARKLI MECRAYI KAPSAYACAK

Torba yasa ile beraber gelen borç yapılandırması için Gelir İdaresi Başkanlığı’nca tanıtım ve bilgilendirme kampanyası gerçekleştirilecek. Söz konusu kampanya, geniş kitlelere ulaşılması amacıyla 17 farklı mecrayı kapsayacak. Kampanyaya, "Vergide Fırsat Zamanı" sloganı ve logosuyla 13 Ekim’de düzenlenecek tanıtım ile başlanacak ve kanundan yararlananların ilk taksit ödemelerini yapacağı son tarih 31 Aralık’a kadar devam edilecek.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, torba yasadan en çok faydalanacak MTV veya trafik para cezası borçlularını "bu önemli fırsattan" yararlanmaya davet etti. Şimşek, "Kanundan faydalanılması halinde bu borçlara ilişkin birikmiş faiz ve gecikme zammı tutarından vazgeçilecek. Bunun yerine enflasyon oranında güncelleme yapılarak borç yükünde önemli bir indirim sağlanacak" dedi.

SADECE BORÇLULAR DEĞİL

Şimşek, yasanın sadece MTV veya trafik para cezası olanlara değil, çok geniş bir kesime önemli fırsatlar sunduğunu belirterek bakanlık bürokratlarının bayramdan sonra sahaya ineceklerini ve bilgilendirme kampanyası başlatılacağını anlattı.

Kampanyada neler olacak

Haberin Devamı

MTV ve trafik para cezası borçlularına 5 milyon adet bilgilendirme mektubu PTT aracılığıyla gönderilecek.
Borçlulara billboard, megaboard, raket panolar ve otobüs duraklarının reklam panolarından çağrı yapılacak.
Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa havalimanlarının iç ve dış hat terminallerindeki bekleme salonları ve bagaj bekleme platformlarındaki pano ve dijital ekranlar kullanılacak.
Şehir merkezlerinde broşür dağıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!