Sibirya’yı fethedecekler

Güncelleme Tarihi:

Sibirya’yı fethedecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 01:19

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin iki yetenekli bale sanatçısı Kadir Okurer ve İlhan Durgut, Sibirya’da dün başlayan ve 9 Ekim’e kadar sürecek olan Krosnovyarsk Uluslararası Bale Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin iki yetenekli bale sanatçısı Kadir Okurer ve İlhan Durgut, Krosnovyarsk Uluslararası Bale Yarışması’nda, dünyanın dört bir yanından gelen bale sanatçılarıyla mücadele edecek. 9 Ekim’de sona erecek yarışma öncesi Ankara Devlet Opera ve Balesi Baş Koreografı Serhat Güdül ve solist dansçısı Burak Kayıhan’la birlikte çalışan iki sanatçı, öncelikli hedeflerinin Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi.

TÜRK BALESİ İÇİN ÖNEMLİ

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü mezunu Kadir Okurer, üstün başarısından dolayı ikinci sınıftan sonra doğrudan son sınıfa geçti ve üniversiteyi üç yılda tamamladı. 2008 yılında Varna Bale Yarışması’nda ikinci, İstanbul Bale Yarışması’nda birinci olan Kadirer, 2009 yılında Bordeux kentinde bir yıl solist dansçı olarak görev yaptı. Uluslararası yarışmalarda çok sayıda ödül kazanan Kadir Okurer, Sibirya’daki yarışmanın balenin anavatanı Rusya’da olması nedeniyle oldukça önemli olduğunu ve ilk hedefinin Türkiye’yi temsil etmek olduğunu dile getirdi. Okurer, bu tarz yarışmalarda çok sayıda farklı dans ekolünü görme ve dansçılarla biraraya gelme fırsatı bulduklarını belirtti. Genç sanatçı, Türk dansçıların da bu tarz organizasyonlarda büyük başarılar elde ettiğini ve bunun Türk balesi için çok önemli olduğunu aktardı. Bu yıl düzenlenen İstanbul Bale Yarışması’nda ikinci olan İlhan Durgut da, Türkiye’yi başarıyla temsil etmek ve ödülle dönmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

YENİ YETENEKLER

Bale Başkoreografı Serhat Güdül de, uluslararası bale yarışmalarının sanatçılar için oldukça önemli olduğunu belirterek, “Dünyanın dört bir yanından gelen dansçılarla biraraya gelme ve onların ne yaptığını görme fırsatı sunuyor. Bu tarz organizasyonlar, bizim de ne yaptığımızı onlara göstermemiz açısından çok önemli. Türk balesinin nerede olduğunu gittiğimiz yarışmalarda ispat ediyoruz. Alttan yetişen çok sayıda yetenekli dansçımız var. Bu dansçılarla Türk balesi, daha da gelişecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!