Bir vatandaş daha bankaya hacze gitti

Güncelleme Tarihi:

Bir vatandaş daha bankaya hacze gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2014 11:18

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan gelen dosya parasını geri ödemediği için hacizlik olan banka haberinin bir benzeri de bu kez Antalya'da geldi. Mahkeme kararına karşın banka dosya masrafını ödemeyince vatandaş hacze gitti, parasını da yarım saat içerisinde aldı.

Haberin Devamı

Antalya'da denizcilik sektöründen emekli Eyüp Tayfur, 2011 yılında bir bankadan 40 bin 500 lira kredi çekerek ev sahibi oldu. Tayfur, kendisine verilen kredi tutarından ’dosya masrafı’ adı altında kesilen bin 850 lirayı alabilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

Avukat tutmayan Eyüp Tayfur, yaklaşık 2.5 yıl önce il hakem heyetine, ardından Antalya Tüketici Mahkemesi’ne başvurup dava açtı. Dosya masraflarının banka tarafından haksız yere alındığını belirten mahkeme, Eyüp Tayfur’u haklı buldu.

Mahkeme, bin 850 liranın yanı sıra, 270 lira mahkeme harcı ve 50 liralık mahkeme masrafının banka tarafından karşılanmasına hükmetti. Banka kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay, Antalya Tüketici Mahkemesi’nin kararını onadı.

Bir vatandaş daha bankaya hacze gitti
BU KEZ VATANDAŞ BANKAYI HACZE GİTTİ

Haberin Devamı

BANKA ÖDEMEYİNCE İCRA BAŞLATTI

Eyüp Tayfur mahkeme kararına rağmen parayı ödemeyen banka şubesini icraya verdi. Tayfur, icra memurlarıyla birlikte bankanın 100’üncü Yıl Şubesi’ne gitti. Haciz işleminin durdurulmasını isteyen banka görevlileri, yarım saat süren görüşmelerin ardından Eyüp Tayfur’un parasını ödedi.

Bir vatandaş daha bankaya hacze gitti

1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!