Bayramda da savaş durmadı

Güncelleme Tarihi:

Bayramda da savaş durmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2014 01:00

Şanlıurfa’ya komşu Suriye’nin kuşatma altındaki Kürt yerleşimi Kobani, Kurban Bayramı’nın ilk gününü saldırılar ve yoğun bombardıman altında geçirdi.

Haberin Devamı

Taarruzlarına bayramda da ara vermeyen IŞİD, kente doğudan ve güneybatıdan yüklendi. Şehre bakan ve baz istasyonunun bulunduğu tepe de şiddetli çatışmalara sahne oldu.

TERÖR örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 16 Eylül’den bu yana saldırıları altında olan Suriye’nin Kobani kentinde Kurban Bayramı’nın birinci gününde de çatışmalar durmadı. Saldırılarını sürdüren IŞİD, kent merkezini de bombalamaya devam etti. Suriye’deki kanaat önderleri ve aşiretler, IŞİD ve Demokratik Birlik Partisi’nin silahlı kanadı (YPG) güçlerinin Kurban Bayramı’nda ateşkes ilan ederek silahları susturmaları çağrısı yapmıştı. Bu çağrıya IŞİD üyelerinin bayramın sadece birinci günü uyacakları yanıtını verdiği ileri sürülmüştü. Ancak, daha önce bayram namazını Kobani’de kılacakları iddiasında bulunan örgüt militanları, bu çağrıya da uymadı ve dün sabah saldırılar devam etti. IŞİD dün sabahtan itibaren kent merkezini yoğun havan ve top ateşine tuttu. Özellikle kentin doğu kısmındaki mahallelerde örgüt militanlarının YPG milisleriyle karşı karşıya geldiği belirtiliyor. Sık duyulan silah sesleri de sokak çatışmalarının başladığı şeklinde yorumlandı. Kente bakan ve baz istasyonu kulesinin bulunduğu tepede IŞİD güçleri ile YPG arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kentin güneybatısında da yoğun çatışmalar olduğunu bildirdi. SOHR, önceki gece ABD öncülüğündeki koalisyona ait uçakların düzenlediği hava saldırısında Kobani’nin güney ve güneydoğu cephelerinde en az dört IŞİD mevzisinin vurulduğunu duyurdu. Gözlemevi’ne göre bu saldırılarda 5 IŞİD militanı öldü.

Cami avlusunda hüzünlü bayram

Haberin Devamı

Suriye’de 2011 yılında başlayan savaş yüzünden ülkelerini terk ederek Türkiye’ye gelen aileler bu yıl da buruk bir bayram yaşıyor. Çatışmadan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen bir aile, cami avlusunda yere serilen battaniyelerde yatarak bayrama uyandı. Türkiye’deki Suriyeli mülteci sayısı 1.5 milyonu aştı.

PYD: IŞİD’i püskürttük

Hürriyet’e konuşan PYD’nin Yurtdışı Sorumlusu Zohat Kobani, “IŞİD, Bayram gecesi (Cuma) tüm güçleriyle çok ağır bir şekilde üç-dört kez üst üste saldırdı, ancak YPG birlikleri tarafından bu saldırıların hepsi püskürtüldü” dedi. Kobani sözlerine “Türkiye’nin YPG güçleriyle diyalog kurmasını ve bize destek vermesini bekliyoruz” diye devam etti. İpek YEZDANİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!