Ele avuca sığmıyor

Güncelleme Tarihi:

Ele avuca sığmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2014 21:11

Pantolon ceplerine bile sığmayan akıllı telefonları kullanabilmek büyük marifet istiyor. El ve parmak boyutuna göre satın alınan modellerle bu sorunu aşabilmek mümkün.

Haberin Devamı

HERŞEY Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un büyük ekranlı telefonlara direnişiyle başladı. O dönemde akıllı telefon tutan birinin başparmağının ekranın en uzak köşesine kadar uzanabilmesini söyleyen Jobs’un ölümünden sonra Apple bile iPhone 6 modelleriyle büyük ekrana geçiş yaptı. Samsung, HTC, Nokia, LG ve birçok dev üreticinin yanı sıra yerli üreticiler 6 inç boyuta kadar dev ekranlı telefon modellerini tanıttı. Ancak dev ekranlı akıllı telefonlar, tüketicilerin ilgi gösterdiği modeller olsa da kullanım açısından bazı zorlukları beraberinde getiriyor. Bunun başındaysa dev ekranlı akıllı telefonların ele avuca sığmaması. Bu da akıllı telefonların ergonomik olmasını engelliyor.

BAŞPARMAĞA GÖRE

Doğru akıllı telefonu seçmenin yolu ise başparmağınızın ölçüsüne göre değişiyor. Bunun için belirlenmiş bazı ölçüler bulunuyor. Örneğin; başparmağının ölçüsü 5 cm olan bir kullanıcının küçük ekranlı akıllı telefon modellerini tercih etmesi gerekiyor. Bu modellerin ekran boyutları 4 inç ile 4.5 inç arasında. Baş parmağının boyu 6 cm’e kadar olan kullanıcıların tercihi ise orta boyuttaki ekrana sahip olan 4.5 inç ile 5.2 inç modeller olmalı. Phablet kategorisindeki akıllı telefonlar yani 5.5 inç ve üzerinde ekran boyutuna sahip olan akıllı telefonlar modelleri ise baş parmağı 7 cm olan kullanıcılar için. Büyük ekranlı telefonları kontrol etmenin yanı sıra taşımak da marifet istiyor. İlk düşürmede kırılan ekranlar yüzünden deyim yerindeyse akıllı telefonları kavramak gerekiyor. Burada da başparmak ile orta parmak arasındaki mesafe öne çıkıyor. 4.5 inç boyuta kadar olan akıllı telefonlarda başparmak ile orta parmak arasındaki mesafenin 18 cm olması gerekiyor. Bu mesafe 5.2 ince kadar boyutlarda 20 cm, 5.5 inç ve üzeri modellerdeyse 23 cm’e kadar çıkması gerekiyor.

Haberin Devamı

Küçük modeller

Ekran boyutu 4.5 ince kadar olan akıllı telefon modelleri ‘küçük’ kategorisinde yer alıyor. Söz konusu boyutlarda akıllı telefon tercih edeceklerin başparmağının 5 cm uzunluğunda olması gerekiyor. Başparmak ile orta parmak mesafesinin 18 cm olması ise telefonu rahat taşıyabilmek için ideal mesafe.

Haberin Devamı

iPhone 5S
Lumia 1020
Asus Zenphone 4
Samsung Galaxy S5 Mini
Vestel Venus 4.5

Orta büyüklükteki modeller

4.5-5.2 inç ekrana sahip olan modellerin yer aldığı kategori. Başparmağı 6 cm boyundaki kullanıcılar için ideal modeller arasında yer alıyor. Bu modelleri taşıyabilmek için ise başparmak ile orta parmak arasındaki mesafenin 20 cm olması gerekiyor.

iPhone 6
Samsung Galaxy S5
Casper VIA V8
Escort Joye ES501
HTC One (M8)

Büyük modeller

Phablet kategorisinde yer alan bu kategorideki telefonların ekran boyutları 6 ince kadar çıkabiliyor. Büyük ekranlı akıllı telefonları rahatlıkla kullanılabilmesi için başparmağın en az 7 cm olması gerekiyor. Bu telefonların taşınabilmesi için ise başparmak ile orta parmak arasındaki mesafenin 23 cm olması gerekiyor.

Haberin Devamı

iPhone 6 Plus
Samsung Galaxy Note 4
GM Discovery Elite 2
Sony Xperia Z3
LG G3

OYUN DÜNYASI

Türk ligi ilgisi
UZUN yıllardan sonra Türkiye Süper Ligi’nin yer aldığı FIFA 15, satış rekorları kırıyor. Geçtiğimiz hafta satışa Türkiye’de de satışa çıkan FIFA 15, satışları üçe katlandı. FIFA 15, dünya oyun satışları listelerindeyse bir numaraya oturdu. Xbox ONE, Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4 ve bilgisayarlar için satılan oyunların fiyatları 169 TL’den başlıyor.

UYGULAMA

Depoyu ‘cep’ten dolduruyor
TOTAL, BKM Express ile hayata geçirdiği akaryakıt alımında ‘Mobil Ödeme’ uygulamasıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde araçtan inmeden ödeme yapabilmek için, dijital cüzdan BKM Express’e üye olmak ve Club Total üyesi olup TOTAL mobil uygulamasını akıllı cihaza yüklemek yeterli oluyor. BKM Express ve TOTAL işbirliği ile Club Total ve BKM Express üyeleri, anlaşmalı TOTAL akaryakıt istasyonlarına akaryakıt alımı için geldiğinde, daha önceden sisteme tanımladıkları araç plakaları, otomatik tanıma sistemi ile algılanıyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

Bükülen iPhone’lara özel kılıf
IPHONE 6 alanların en büyük korkularının başında telefonun bükülmesi geliyor. Arka cepte unutulan iPhone 6’ların bükülmemesi için bir çözüm de telefon aksesuvarı üreticilerinden geldi. Shapeways.com’da satışta bulunan ‘BendGate’ adındaki kılıf, iPhone 6’nın kasasına destekte bulunuyor ve böylece bükülmemesini sağlıyor. 12 farklı renk seçeneği bulunan Bendgate’in satış fiyatı ise 16 Euro olarak belirlendi.

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

En ekonomik giyilebilir teknoloji
SON dönemlerin en popüler teknolojileri arasında yer alana giyilebilir cihazların sayısı çığ gibi artıyor. Durum böyle olunca fiyatlar da hızla düşüyor. İşte en ekonomik fiyata sahip olan giyilebilir teknolojiler...

Haberin Devamı

Marka Misfit Sony APPScomm Fitbit
Model Shine Necklace Kolye SmartBand SWR10 L8 Flex
LCD ekran Yok Yok Var Yok
Bağlantı Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0
Şarj ömrü 2gün 2 gün 3 gün 5 gün
Fiyat 150 TL 240 TL 150 TL 250 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!