Girişimciliğin merkezi Türkiye olacak

Güncelleme Tarihi:

Girişimciliğin merkezi Türkiye olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:07

Türkiye’de girişimci sayısını arttırmak için çalışmalara başlayan Türk Telekom, Girişimleri Hızlandırma Programı (PİLOTT) ile bugüne kadar 21 projeye destek verdi.

Haberin Devamı

Bu alanda Türkiye’ye katma değer sağlamaya çalıştıklarını anlatan Türk Telekom’un Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Hakan Dursun, “PİLOTT projesini yenilikçi girişimcilerle iş birliği yapmak ve ekosistemi büyüterek ekonomik fayda yaratmak için önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Türk Telekom hem teknolojik hem ticari altyapısı hem de bilgi birikimiyle bu programla birlikte yenilikçiliğe güç vermek için hazır. Bu çalışmayla Türkiye’ye girişimciliğin merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

21 GİRİŞİME DESTEK

PİLOTT’un en başarılı üç girişimcisiyle ABD’de Silikon Vadisi’ne yapılan ziyarette görüştüğümüz Dursun, geçen yıl hayata geçirdikleri girişim destek programı PİLOTT’un çok önemli olduğunu kaydederek şu bilgileri verdi: “Yapılan 750 başvurudan 21 girişime destek olduk. Türk Telekom, hem bu şirketlerle işbirliği yapmak hem de onları global ekosisteme dahil etmek için girişimcilere bir davet sunuyor. Bu davetle girişimciler, Türk Telekom’dan çekirdek sermaye desteğinin yanı sıra uzun vadede ticari işbirliği yapma olanağına da sahip oluyor. Bugüne kadar 3 girişim Türk Telekom ile işbirliğine başladı ve 13 girişim, Türk Telekom ile ticari iş birliği sürecinde bulunuyor. Girişimciler, 10 bin TL çekirdek sermaye desteği alma ve Türk Telekom’un ekosistemine dahil olma fırsatı yakalıyor.”

Haberin Devamı

STANFORD ÜNİVERSİTESİ’NDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALDILAR

TÜRK Telekom’un 2’ncisini gerçekleştirdiği girişim programı PİLOTT’un en başarılı üç girişimi geçen hafta Silikon Vadisi’nde Apple, Facebook ve Google’ı ziyaret etti. Girişimciler, Stanford Üniversitesi’nde de ders aldı. Uluslararası yatırımcılara da kendilerini tanıtan girişimciler arasında akıllı sürüş değerlendirme sistemi Marvin, tüketicinin aradığı ürüne hızlı ulaşmasını sağlayan VitrinGez, ve online temizlik siparişi verilebilen TemizlikYolda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!