Bildiğimizi okuduk

Güncelleme Tarihi:

Bildiğimizi okuduk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 01:19

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Ankara’da bilindik görüntüler yaşandı. Bakanlık ve belediyelerin günlerdir yaptığı uyarılara aldırış etmeyen birçok vatandaş, kurbanlarını boş buldukları alanlarda ve yol kenarında kesti. Tüm uyarılara rağmen çocuklar kurban kesimine tanıklık ederken, acemi kasaplar da hastanelik oldu.

Haberin Devamı

Başkent’te Kurban Bayramı’nın ilk gününde, geçen yıllarda yaşanan görüntüler tekrarlandı.
Belediyelerin kesim alanlarında sıra beklemek istenmeyen pek çok Başkentli boş bulduğu yerde kurbanını kesti. Ankaralılar, sabahın erken saatlerinde kurban kesmek için kurban satış ve kesim alanlarını gitti. Vatandaşlardan bazıları kurbanlıklarının kesimini belediyelerin kesimhanelerinde yaptırırken, bazıları da sıra beklemek yerine hayvanların satıldığı çadırların aralarında kesim yaptı. Vatandaşlar kurbanlıklarını kendileri keserken, ortalık kan gölüne döndü.

HER YERDE KESİMHANE

Çevre Bakanlığı’nın izin verilen alanlar dışında kesim yapılmaması ve cezasının bin 51 TL olduğunu açıklamasına aldırış etmeyen kent sakinleri yine bildiğini yaptı. Vatandaşlar, ‘her yer kesimhane’ mantığıyla satış çadırları arasında, boş arazilerde ve yol kenarlarında gerekli hijyen önlemlerini almadan kesim yaptı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA YİNE İZLETTİK

Psikologların her bayram öncesi, ‘Kurbanları çocukların gözü önünde kesmeyin’ uyarılarına rağmen, kentliler kurban kesim yerlerine çocuklarını da götürdü. Vatandaşlar kurbanlıkları keserken çocuklar ellerinde kanlı bıçak olan ailelerini ve kasapları izledi. Çocuklardan bazıları kurbanlıkların kesilmesine yardım ederken, bazıları da başı gövdesinden ayrılan kurbanlıklarla oyun oynadı.

MOTOR YERİNE KURBANLIK

Kurbanlıklarını bir an önce kesmek ve etlerini ayırmak isteyen Ankaralılar birbirinden ilginç yollar buldu. Sincan ve Şaşmaz Oto Sanayi sitelerinde de bayramın birinci günü dükkanların önünde tamir edilecek araçlar değil, kurban edilecek hayvanlar vardı. Ustalar dükkanlarının kapılarını bu kez kendi kurbanlıkları için açtı. Araç tamirinde motor aksamını indirmede kullanılan calaskalarda ise( kancalı kaldıraç) motor yerine kurbanlıklar asılıydı.

KESİM ÖNCESİ TAŞIMA EZİYETİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de bayram öncesi, “Hayvanlara eziyet ederek kurban kesmekten uzak durmamız gerekiyor” açıklamasına rağmen bazı vatandaşlar hem kesim sırasında hem de hayvanları taşırken eziyet etti. Bazı vatandaşlar koyunları götürürken arka ayaklarından tutarak el arabası stilinde yürütmeye çalıştı.

Haberin Devamı

HAVALİMANI YOLU RÖTAR YAPTI

Kentte sabah saatlerinde kurban kesim alanlarına giden vatandaşlar da trafikte yoğunluk oluşturdu. Kurban kesim alanlarına giden bütün yollarda trafik yoğunluğu yaşanırken havalimanı yolu da yer yer durma noktasına geldi. Samsun Yolu Çevre Yolu bağlantısın da uzun araç kuyruğu oluşurken, Konya Yolu Kepekli yokuşu, Etimesgut-Sincan arası yoğun araç trafiği oldu. Karapürçek Yolu’nda ise trafik tamamen durma noktasına gelirken bazı araçlar ters yönde ilerlemeye çalıştı.

FİRARİ TOSUN ZİNCİRLEMESİ

İstanbul Yolu Şaşmaz Kavşağı ayrımında, taşındığı kamyondan kaçan kurbanlık tosun birden yola fırlayınca zincirleme trafik kazasına neden oldu. Yedi aracın karıştığı kazada kurban sahipleri tosunu araca yükleyerek olay yerinden uzaklaşırken, kazaya karışan araçlar da trafik polisini beklemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

OTOBANA KAÇTI ARAÇ ÇARPTI

Yakacık Kurbanlık Pazarı’ndan aldığı danayı Ostim’deki evine götürmek isteyen Mehmet Güleryüz,kamyonetten indirmek istediği danayı bir anlık dalgınlıkla elinden kaçırdı. Kurbanlık dana 10 kilometre serbest bir halde koşturarak İstanbul Yolu’na çıktı.
Danaya otobanda otomobil çarptı, çarpmanın etkisiyle yerde can çekişen dana yoldan geçen diğer sürücülerin yardımıyla yol kenarına çekildi. Daa bir süre sonra olay yerine gelen sahibi tarafından kesilirken, kazaya karışan aracın ön tarafında ise çarpmanın şiddetiyle maddi hasar oluştu.

ACEMİ KASAPLAR ACİLLERİ DOLDURDU

Başkent’in çeşitli yerlerinde kurban kesmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar, hastanelere akın etti. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi kurban yerine kendisini kesen vatandaşlarla doldu taştı.

Haberin Devamı

Kestiği kurbanı araç çekicisinin üzerinde götürmek isteyen bir vatandaş, Çevre Yolu’nda objektiflere yansıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!