Kosgeb girişim eğitimine kadınlardan ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kosgeb girişim eğitimine kadınlardan ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:25

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSKEB) tarafından düzenlenen üçüncü girişim eğitimine kadınlar ilgi gösterdi.

Haberin Devamı


KOSKEB tarafından düzenlenen üçüncü yeni girişimci desteği eğitimi, Ödemiş Ticaret Odası'nda düzenlendi. Özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Eğitim Uzmanı Pınar Adanalı, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, Ticaret Odası Meclis Başkanı Alim Korkmaz da katıldı.

AMAÇ İŞYERLERİNİN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI


Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı Kasım Sevin, "KOSKEB ile Ticaret Odamız müşterek olarak, eğitim almış bilinçli girişimci yetiştirmek için eğitim çalışmasına başladık. Katılımcılara başarılar dileriz" dedi. Eğitim Uzmanı Pınar Adanalı, "Eğitim bu işte çok önemli. Bir işyeri açarken hesap kitap yapmadan açıyoruz. Sonunda iş yeri açanların yüzde 60'ı yıl sonunu görmeden işyerini kapatıyor. İşte bunu önlemek için girişimcilik kursunun üçüncüsünü açıyoruz. Eğitimden geçen girişimciler kolay kolay işyerini kapatmıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

100 BİN LİRAYA KADAR DESTEK


KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, "Dünyada her 100 kadından yüzde 50'si ekonominin içinde. Bizde ise yüzde 22'si ekonominin içinde. Evde oturan bayanlarımızı potansiyel olarak harekete geçirmemiz gerekmektedir. Girişimci kişileri kendi işlerini kurmaları için 70 saatlik uygulamalı eğitime alıyoruz. Katılımcılar içinde 30 girişimciyi mülakatla eğitime alıyoruz. Başarıya ulaşanlara kendi işlerini kurmaları için 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi olmak üzere 100 bin liralık bir destek sağlıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!