Büyükşehir'den 30 bin aileye erzak

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden 30 bin aileye erzak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2014 12:23

Kurban Bayramı öncesinde 27 bin 685 aileye 200’er liralık nakit desteğinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 30 bin aileye erzak paketi dağıtmaya başladı.

Haberin Devamı

Yardımlardan sadece metropol alanda yaşayan dar gelirli vatandaşların değil, Büyükşehir’e yeni bağlanan Bergama, Kınık, Kiraz, Karaburun, Beydağ, Dikili, Ödemiş, Çeşme ve Tire ilçelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşların da yararlanacağı bildirildi. Gıda yardım paketinde ailelerin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak makarna, kuru fasulye, pirinç, nohut, un, şeker, çay, tahin, üzüm pekmezi, domates salçası, peynir ve zeytinyağı bulunuyor. Dağıtılmaya başlanan ve yıl sonuna kadar sürmesi planlanan çalışma kapsamındaki gıda paketleri, birinci kalite ürünlerden, gıda mühendisleri denetiminde hazırlandı.

Maddi durumu yetersiz ailelere bir nebze de olsa katkı sağlamak, ekonomik anlamda destek olmak için olanaklar dahilinde çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Anadolu insanın en büyük hasletlerinden biri, dayanışma kültürüne sahip olması ve muhtaç durumdakine destek vermesidir. Biz de karınca kararınca kentimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!