Köşk’teki internet diyaloğuna yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Köşk’teki internet diyaloğuna yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2014 01:00

New York merkezli medya örgütü CPJ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine “Her geçen gün giderek internete daha karşı oluyorum” dediğini açıkladı. Buna Köşk’ten yalanlama geldi: “Cumhurbaşkanımız internete karşı olmaktan söz etmedi”.

Haberin Devamı

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ile New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) ortaklaşa oluşturduğu basın özgürlüğü heyeti, 29-30 Eylül’de İstanbul’da gazeteciler ve medya örgütleriyle yaptığı görüşmelerin ardından 1-2 Ekim’de Ankara’daki temasları ile programını tamamladı.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ

CPJ’in yazılı açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir buçuk saat süren görüşmede, “hakaretleri ve terörle mücadeleyi” vurgulayarak hükümetin basın özgürlüğü politikalarını savundu. CPJ, Erdoğan’ın, “Medyaya hakaret özgürlüğü asla verilmemeli. İnternete olan karşıtlığım her geçen gün daha da artıyor” dediğini belirtti. Ancak buna Köşk’ten yalanlama geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, basın heyetini kabulü sırasında yaptığı bir değerlendirmenin bazı medya organlarınca çarpıtıldığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın internet konusundaki değerlendirmesi doğru anlaşılmalı. Doğru anlamanın yolu da, konuşmanın hangi çerçevede yapıldığına bakmaktan geçiyor” açıklamasını yaptı. Görüşmede internet konusuna değinildiğini doğrulayan Göktaş, “Ancak Cumhurbaşkanımız internete karşı olmaktan söz etmedi. Bıçak örneğine atıfta bulunarak, sosyal medyanın IŞİD ve benzeri terör örgütleri tarafından propaganda aracı olarak da kullanılabildiğine dikkati çekti. Akabinde, bu olgunun endişe verici olduğunu, konuya ilişkin kaygılarının giderek arttığını vurguladı. Bu tür bir değerlendirmenin, internet karşıtlığı olarak yorumlanamayacağı ortadadır.” dedi. Başbakan Davutoğlu ise heyetle bir buçuk saatlik görüşmesinde, gazetecileri hedef alan tehditlere değindi.

GAZETECİ ZAMAN’A MESAJ

Davutoğlu, Economist’in Türkiye muhabirini örnek göstererek “Bir gazeteci tehdit altındaysa makamıma başvursun. Koruma sağlarız. Amberin Zaman’a yönelen tehdit bana yönelmiştir” diye konuştu. Zaman ise Twitter’dan teşekkür etti ve iktidar-medya ilişkilerinde yeni bir başlangıç olmasını diledi. Heyetle görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise hükümetin uygulamaları nedeniyle medyada işverenlerin tehdit edildiğini, söylerken, “Türkiye’de demokrasi ayaklar altından kayıp gidiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!