Erdoğan'dan bayram mesajı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan bayram mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2014 01:04

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında sınır ötesi operasyonla ilgili tartışmalara gönderme yaparak, “Bölgemizdeki hiçbir ülkenin iç işlerinde de topraklarında da gözümüz yok. Ancak tüm bunlara seyirci kalabilmemiz elbette mümkün değildir” dedi.

Haberin Devamı

Bayramı İstanbul’da geçirecek olan Erdoğan, dün cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldı. Ezan okunduktan sonra Kısıklı’daki evinden çıkan Erdoğan, torunu Ahmet Akif ile camiye geldi. Cumhurbaşkanı daha sonra, Karacaahmet Mezarlığı’na geçerek, babası Ahmet ve annesi Tenzile Erdoğan ile kayınvalidesi Hayriye ve kayınpederi Cemal Gülbaran’ın kabirlerinde dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram mesajı özetle şöyle: “Allah’a sonsuz hamd-ü senalar olsun ki, Türkiye olarak bölgemizde yaşanan krizlerden uzak bir konumda, istikrar ve güven içinde geleceğimizi inşa ve ihya ediyor, kutlu yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz. Tüm İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı yaşamasını samimiyetle arzu ediyoruz. Tarih boyunca ne ecdadımız ne de biz, başka ülkelere ve halklara asla çıkar nazarıyla bakanlardan olmadık. Biz bölgemizde barış istiyoruz, huzur istiyoruz, güvenlik ve refah istiyoruz. Bölgemizdeki hiçbir ülkenin iç işlerinde de topraklarında da gözümüz yok. Ancak bölge krizlerle çalkalanırken, kan ve gözyaşı sel olup akarken, masum çocuklar, kadınlar, masum insanlar toplu halde öldürülürken, milyonlarca insan evinden barkından, toprağından tehcir edilirken, bizim tüm bunlara seyirci kalabilmemiz elbette mümkün değildir. Güçlü bir devlet olmanın gereği, sınırlarının içi kadar, dışında da güvenlik ve barış için mücadele verebilmektir. Unutmayınız ki Türkiye çok geniş bir coğrafyanın yegane umududur.”

Haberin Devamı

Erdoğandan bayram mesajı
Erdoğan'dan Süleyman Şah mesajı


Yüreğimizi açtık

Erdoğandan bayram mesajı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu bayram mesajında, bölgedeki gelişmelere değinerek, şöyle dedi: “Suriye’de yaşanan iç savaş ve sonrasında ortaya çıkan terör, yüzyıllar boyu birlikte yaşadığımız en yakın komşularımızı, akraba ve kardeşlerimizi çok zor bir durumda bıraktı. Devletimizle birlikte aziz milletimiz, tarihi misyonuna uygun bir hamiyetperverlikle bir kez daha mazlumlara gönlünü açtı ve sahip çıktı. Kapımızı, soframızı, en önemlisi de yüreğimizi, kalbimizi kardeşlerimize açıyoruz. Demokrasimizin ekonomimizle birlikte güçlenmesi, devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki ihtilaf alanlarının hükümetimiz eliyle en aza inmesi ve özellikle Çözüm Süreci’nin ardından hamdolsun ki ülkemiz temel meselelerini büyük ölçüde hal yoluna koydu. Allah’ın izniyle bütün kazanımlarımıza sahip çıkacağız ve bulunduğumuz seviyeden geriye tek bir adım atmayacağız.”
Davutoğlu, dün cuma namazını Bahçelievler’deki Yayla Camii’nde kıldıktan sonra yürüyerek bir alt caddedeki, eskiden ikamet ettiği binaya geçti ve teyzesinin oğlunu ziyaret etti. Vatandaşlar Başbakan’a büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı


Acılar, kedere boğuyor

Erdoğandan bayram mesajı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayram mesajı şöyle: “Bir insanın ölümü tüm insanlığın ölümü gibidir” diyen inancımızın aksine komşularımızda yaşanan insanlık dışı gelişmeler bizi üzüyor, medeniyetten ve inancımızdan nasibini almamış bir terör örgütünün eylemleri yüzünden yaşanan acılar bizi de kedere boğuyor. Bu insanlık dışı örgütün en son saldırısı ile Humus’ta yaşları 6-12 arasında değişen 47 çocuğun katledilmesi yaşadığımız acıları derinleştirirken bölgemizde yaşanan trajedinin de farklı bir örneği oluyor. Görüyoruz ki Türkiye ve bölgemizde yaşayan insanlar bu güzel bayramı savaşın, haksızlığın ve yoksulluğun gölgesinde yaşıyor.”

BAKMADAN GEÇME!