iOS 8 kâbus olmasın!

Güncelleme Tarihi:

iOS 8 kâbus olmasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2014 16:56

“Hem iOS 8 yükleyeyim, hem de şarjım bitmesin” diyen iPhone kullanıcıları bu yazıyı mutlaka okusun.

Haberin Devamı

Eskiden bir iPhone sahibini masaya telefonunu koyarken yansıttığı özgüvenden tanırdık. Bu günlerde daha çok kafelerde prize yakın masa arama, telefonu şarja takması için garsonlara ricacı olma, cihazların neticesine ilginç batarya çözümleri monte etme gibi faaliyetlerle kendilerini ele veriyorlar. Yeni işletim sistemi iOS’in parlak yeni özelliklerinin iPhone’ların kelebek pil ömrüne ömür kattığını da söyleyemiyoruz.

Ancak birkaç küçük müdahaleyle şarj süresini yukarılara çekmek mümkün. “iPhone’u Nokia 6150’ye çevirdin hacım” sitemlerine peşinen göğüs gererek başlıyorum:

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Suçlu uygulamalara gereğini yapın

iOS 8 hangi uygulamaların pili sömürdüğünü gerçek zamanlı olarak bizlere gösteriyor. Daha az kullanın, kapatın ya da silin gitsin. Sizden değerli mi? (Ayarlar > Genel > Kullanım> Pil kullanımı)

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Otomatik Wi-Fi aramayı kapatın

Telefonunuzun sürekli etraftaki kablosuz bağlantı noktalarıyla flört etmesi bataryayı yiyip bitiriyor. Bu ilişkiye son vermek sizin elinizde. (Ayarlar > Wi-Fi > Ağlara bağlanmadan sor)

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Uygulama güncellemelerini durdurun

Evet, hepimiz uygulamaların otomatik güncellenme özelliğinin iPhone’a gelmesine çok sevindik. Ama itiraf edelim, telefonun açık olması bir miktar daha önemli. (Ayarlar > iTunes & App Store > Otomatik İndirme > Güncellemeler)

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Arkaplanda çalışan uygulamaları susturun

Multitasking de cihazın piline tam saha baskı yapan unsurlardan biri. Gereksiz olan uygulamaların faaliyetlerini durdurabilirsiniz. (Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulama Yenile)

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Lokasyon bilgilerini kapatın

Birçok uygulama konum bilginizi gereksiz yere tutarak sadece hobi olsun diye pilinizi emiyor. Candy Crush’a bulunduğunuz yeri söylemeden de anti-sosyal yaşayabilirsiniz. (Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri)

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Ekranın parlaklığını kısın

Ekran parlaklığı da pil ömrüyle doğrudan ilişkisi olan parametrelerden biri. Otomatik parlaklık ayarını kapalı tutun ve gözünüzün ve gönlünüzün el verdiği kadar parlaklığı kısın. Eski bir kuralı tekrar edeyim: En karanlık ekran, şarjı bitmiş bir telefon ekranıdır.

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Bildirimleri kapatın

iOS 8, bildirimlerin uygulama bazlı kapatılmasını mümkün kılıyor. Facebook’ta paylaştığınız yeni profil fotosunun beğeniliği bilgisinden mahrum olmadan gereksiz bildirimleri kapamanız ve pilden tasarruf etmeniz artık olası. (Ayarlar > Bildirimler)

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Handoff özelliğinden vazgeçin

Handoff iOS 8 ile gelen harika özelliklerden biri. Kullanıcıların Apple cihazları arasında kesinti yaşamadan işlerini sürdürmesini sağlayan Handoff’un bir başka özelliğiyse pille besleniyor olması. (Ayarlar > Genel > Handoff ve Önerilen Uygulamalar)

iOS 8 kâbus olmasın


iOS 8 kâbus olmasın
Eski tasarruf tedbirlerini devam ettirin

Wi-Fi ve Bluetooth’u gerekmediğinde kapalı tutmak, müzik dinlerken hoparlör yerine kulaklık kullanmak, klavye tıkırtısı gibi ekstra sesleri kapatmak, otomatik kilitlemeyi bir dakikaya çekmek, e-postaları manuel olarak kontrol etmek, Parallax’ı pasife almak gibi geleneksel çözümleri de aksatmamak gerek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!