Ömür'lük bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ömürlük bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 01:10

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde, çift omurilikli olarak dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen lise öğrencisi 15 yaşındaki Ömür Aldemir’in tam olarak sağlığına kavuşması için doktorlar, bir operasyona daha ihtiyaç olduğunu söyledi. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan Aldemir’in sağlığına kavuşup yaşıtları gibi rahatça oynabilmesi için bir banka şubesinde hesap numarası açıldı, yardım kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

Ödemiş Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Ömür Aldemir, doğuştan çift omurilikli olarak dünyaya geldi. Ancak ailesi bu durumun farkına 2 yaşına geldiğinde vardı. Kırıkkale Tıp Fakültesi’nde yapılan ameliyatla Ömür’ün iki omuriliği arasındaki kemik alınarak birleştirilip suyu çekildi. Hemen ardından bir ameliyat daha yapıldı. Ailesi kızlarının durumunun düzeldiğini düşünürken 4 yaşına geldiğinde hastaneden tekrar çağırdılar. 19 gün boyunca hastanede ilaç tedavisi uygulanan Ömür’ü doktorlar, "Yaşının büyümesini bekleyelim" diyerek taburcu etti. Ömür 13 yaşına geldiğinde, aynı hastanede omiriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) nedeniyle bir ameliyat daha geçirdi. Anne Nagehan Bilgin, ilk eşinden olan kızına son ameliyatında doktorların omuriliğine vida taktıklarını söylediğini belirtip, "Ancak daha sonra başka bir hastanede çektirdiğimiz fimlerde bu vidaların olmadığını öğrendik" dedi.

Haberin Devamı

Kırıkkale’den Ödemiş’e taşınmalarının ardından Bilgin, Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk ile görüşüp destek istedi. Baştürk’ün de yardımıyla Ömür, Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı’ya gösterildi.

Dr. Kızartıcı’nın da Ömür’ün omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için aileyi İzmir’de özel muayenehanesi bulunan nöroloji uzmanı bir profesöre yönlendirdiği, bu profesörün de yüzde 80 başarı garantisi verdiği ameliyatı özel bir hastanede 40 ile 60 bin lira arasında bir maliyetle yapabileceğini söylediği bildirildi. Eşi seyyar fotoğrafçılık yapan ve kızı için aldıkları 737 liralık engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Bilgin, maddi durumlarının yeterli olmaması nedeniyle ameliyatı daha ucuza yaptırabilme umuduyla diğer hastanelere de başvurdu ancak hiçbirinden olumlu yanıt alamadı.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bunun üzerine Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez ve Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı bir araya gelip bir komisyon oluşturarak Ömür’ün ameliyatı için gerekli olan paranın toplanması için kampanya düzenlemek üzere izin almak için kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlıktan gerekli iznin alınmasının ardından bir bankada açılan hesapta bağış toplanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Ameliyat olup sağlığına kavuşabilmek adına gereken paranın toplanabilmesi için kampanyaya herkesin destek vermesini isteyen Ömür Aldemir "Rahatsızlığım nedeniyle ancak 7 yaşında yürümeye başladım. Okula koluma giren annemin desteğiyle gidebiliyorum. Okulda da arkadaşlarımın desteğiyle bahçeye çıkabiliyorum. Ben de diğer arkadaşlarım gibi rahatça koşup oynayabilmek istiyorum. Beni bu sıkıntımdan kavuşturacak ameliyat için büyüklerimden yardım bekliyorum. İleride ben de iyi bir doktor olup, benim gibi rahatsızlığı olanları tedavi edeceğim" dedi.

Ödemiş ADD Başkanı Selami Sönmez de Ömür’ün tedavisi için kendilerine destek olmaları çağrısı gelince hiç düşünmeden kabul ettiklerini vurgulayıp herkese kampanyaya destek olmaları çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!