Eroğlu: Şebeke suyunda problem yok

Güncelleme Tarihi:

Eroğlu: Şebeke suyunda problem yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2014 01:09

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın şebeke suyundaki kirlilik iddialarına ilişkin, "Şebekeden verilen suda hiçbir problem yok" dedi.

Haberin Devamı

Bir süredir Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve CHP Ankar Milletvekili Aylin Nazlıaka arasında da polemik konusu olan Ankara'nın suyuyla ilgili açıklama yapan Eroğlu, Sağlık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın analizler yaptığını ifade etti.
Başkent'in içme suyunda herhangi bir problem bulunmadığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:
"Şebekeden verilen suda hiçbir problem yok. Zaten Çamlıdere Barajı'ndan geliyor. Kesikköprü Barajı Mogan'ı beslemek için kullanıldı. Biz onu sigorta olarak kullanıyoruz şu anda. Arıtılması da mümkün. Daha önce de arıttık. Kesikköprü'yü 2007'de devreye aldık. Yani suda bir problem yok. Ankara'nın suyunda problem yok."

SUÇ DUYURUSUNDU BULUNDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında, şebeke suyuna ilişkin Twitter’daki paylaşımlarında kendisine “iftira ve hakarette bulunduğu” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Gökçek’in avukatları Fatih Atalay ve Çağrı Alkan Nazlıaka’nın açıklamalarından bazı kısımların da yer aldığı dilekçeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!