Balaban Gıda'nın Elvan'a satışına 'Rekabet' onayı

Güncelleme Tarihi:

Balaban Gıdanın Elvana satışına Rekabet onayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 12:12

Cici Çikolata’yı bünyesine katan Elvan Grubu, şimdi de Sakarya’da üretim yapan Balaban Gıda’yı aldı. Rekabet Kurumu’nun da onayladığı satınalma işlemiyle Elvan Grubu; Türkiye’de bisküvi üretimini de portfoyüne ekleyecek. Ayrıca çikolata, gofret ve oyuncaklı çocuk ürün kategorisinde daha iddialı bir konuma yükselecek.

Haberin Devamı

İstanbul Zeytinburnu’nda bir şekerci dükkanıyla temeli atılan Elvan Grubu, yeni açılım ve satınalmalarla hızlı büyümesini sürdürüyor. Dünyanın en büyük şekerleme firmalarını sıralayan Candy Industry Global Top 100 listesinde geçen yıl 12 basamak birden çıkan Elvan Grubu; 2010 yılında Eskişehir’in efsane markası Cici Çikolata’yı bünyesine katmıştı, şimdi de Balaban Gıda’yı aldı. Rekabet Kurumu’nun da onayladığı satınalma işlemiyle Elvan Grubu; Türkiye’de bisküvi üretimini de portfoyüne ekleyecek. Ayrıca çikolata, gofret ve özellikle oyuncaklı çocuk ürün kategorisinde daha iddialı bir konuma yükselecek. Çünkü Balaban’ın sahibi olduğu Toto markası, oyuncaklı çikolata yumurta pazarının satış adedi lideri olarak biliniyor.

2010’DA NESTLE’YE GEÇMİŞTİ
Temeli 1960’larda Adapazarı’nda atılan Balaban Gıda, bisküvi ve gofret gibi şekerleme ürünleri üretiyor. Sakarya 1. Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Balaban Gıda’nın yüzde 51’i, 2010 yılında Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu’na geçmişti.

Haberin Devamı

Elvan Grubu, yumurta çikolata pazarında TOTO markasıyla bilinen Balaban Gıda’nın tamamını almak için mutabakat sağladı. Rekabet Kurumu’ndan onay aldı. Elvan Grubu’nun finansal gücüyle Balaban Gıda’nın Türkiye’de ve dünyada rekabetçi konumunu sürdürmesi ve yeni atılımlar gerçekleştirmesi planlanıyor.

PORTFÖY ZENGİNLEŞTİRİLDİ
Türkiye ve dünyadaki 10’a yakın tesiste çikolatadan gofrete, şekerden jellye ve kekten kruvasana kadar geniş bir yelpazede üretim yaptıkları bilgisini veren Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Balaban satınalması hakkında şu bilgiyi verdi: “Hemen hemen tüm kıtalara ihracat gerçekleştiriyoruz. Balaban ile birlikte müşterilerimize tüm kategorilerde hizmet vereceğiz. Bunun yanında büskivi, çikolata, gofret ve özellikle oyuncaklı çocuk ürünlerinde daha iddialı bir konum alacağız. Çünkü Balaban’ın bu alanlarda marka değeri yüksek kaliteli ürünleri var. Ancak Balaban Gıda, kendi kurumsal kimliği ve kişiliği ile yoluna devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!