Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Güncelleme Tarihi:

Neydi bir arada tutan şey ikinizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 01:17

Böyle düğün görülmedi: İşin içinde romantizm, Hollywood var, siyaset var, stratejik planlar var... George Clooney ve Amal Alamuddin’in beş gün süren düğünü masalsı bir aşkın mutlu sonu mu, statü için yapılan bir hamle mi?

Haberin Devamı

İşte size bir peri masalı hikâyesi: Hollywood’un en çekici, en elde edilemez, en müzmin bekârı George Clooney, hayallerinin kadınıyla en sonunda tanıştı. Esas kızın adı Amal Alamuddin. Hollywood’un parlak ışıklarıyla uzaktan yakından ilgisi yok. O, İngiliz ve Amerikan barosunun süperstarlı. Lübnan asıllı İngiliz, sadece 36 yaşında olmasına rağmen Kofi Annan’a danışmanlık yapmış, Julian Assange’ın avukatlığını üstlenmiş, eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko’nun yakın dostu. Üstelik ateşli bir insan hakları savunucusu, BM temsilcisi ünlü bir aktivist. Yani kendisine çıkma teklifi eden her Hollywood yıldızının koluna girecek kolay lokmalardan değil.

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Haberin Devamı

Clooney, flört aşamasında bin naz bin niyaz yapan Amal’ı elinden kaçırmamak adına, bekârlık günlerini geride bırakıp Venedik’te beş gün beş gece düğün yaptı. Biricik eşini mutlu etmek için hiçbir masraftan kaçınmadı, romantik kentin kanallarına bu uğurda 30 milyon lirayı gömmekten çekinmedi. Buraya kadar her şey pek bir romantik, pek imrendirici... Neredeyse Prens William’la evlenmeyi başaran Kate Middleton’ın destanı bile sönük kalıyor. İşin içinde Hollywood var, siyaset var, fonda İtalyan romantizmi var, havada uçuşan paralar var, var da var. Peki aşırılıklarla bezenmiş gösterişli seremonilerle taçlandırılan aşk hikâyesi, göründüğü kadar kusursuz mu? Yoksa daha önce örneklerini gördüğümüz bir ‘statü evliliği’ mi?

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Clooney’in smokini Armani Privé imzalı.

Clooney’nin şov tadındaki düğününün alt metnine bir bakalım. Her ne kadar 53 yaşındaki oyuncu, kendisinden 17 yaş küçük eşine hülyalı bakışlar atıp “Gerçek aşkı buldum, sözümden döndüm” havasında pozlar verse de işin rengi başka. Düğününe Anna Wintour’dan Bono’ya, Cindy Crawford’a alakalı alakasız ünlüleri dolduran, kentin en havalı otelleri Aman Canal Grande ve Belmond Cipriani’yi kapatan, paparazilerin rahat fotoğraf alması için dört gün kanallarda tur atan Clooney’nin ani evlilik kararının nedeni, Hollywood defterini kapatıp, siyasete atılmak istemesi...

Haberin Devamı

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Cindy Crawford, Matt Damon,Anna Wintour ve Bono gibi isimlerin katıldıdğı 130 kişilik düğünde konuklara ıstakoz, porçini mantarlı chianina bonfilesi ve risotto ikram edildi. Konuklar için Alain Navarre marka şampanya özel olarak getirtildi.

“BEN DÜNYANIN EN SEKSİ ERKEĞİYİM, SEN DE EN SEKSİ AKTİVİSTİ...”
Bu yöntem geçmişte test edilip, onaylanmıştı. Hemen hatırlayalım: Arnold Schwarzenegger, vurdulu kırdılı filmlerin en aranan ismiyken, Kennedy’lerin kuzeni Maria Shriver’la evlenip ani bir kararla politikaya atıldı. Sonrasında da California valisi oldu. Obama’nın kampanyalarında aktif biçimde yer alan, bu yılın başına kadar Birleşmiş Milletler barış elçiliği göreviyle Sudan, Darfur ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne ‘huzur’ götürmeye soyunan George’a da her türlü siyasi platformda koluna takabileceği saygıdeğer bir eş gerekmekteydi.

Haberin Devamı

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Gelinin yüzüğünü Clooney kendi tasarladı. Maliyeti 1.8 milyon TL olan yüzükteki taşların özelliği ‘kanlı elmas’ kullanılmaması.

Neydi bir arada tutan şey ikinizi


Alamuddin, burada biçilmiş kaftan olarak devreye giriyor. Beyrut’ta doğan Amal, akademisyen bir anne-babanın kızı. Ailesi Lübnan’daki iç savaştan kaçarak Londra’ya yerleştiğinde iki yaşındaydı. Oxford’dan mezun olduktan sonra Amerika’ya taşınarak New York Üniversitesi’nde uluslararası hukuk ve ceza hukuku konusunda eğitim gören Amal, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda çalıştı. İngilizce, Fransızca ve Arapça konuşan Amal, Suriye’deki çalışmalarda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın yasal danışmanlığını yaptı. İngiltere’ye dönerek Doughty Street firmasında çalışmaya başlayan güzel avukat, insan hakları konusunda uzmanlaştı. Bahreyn Kralı ve WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın yasal olarak hukuk danışmanlığını yapmaya başladı. Güzelliği de gözden kaçmadı: ‘Your Barrister Boyfriend’ blog’u onu 2013’te ‘İngiltere’nin en seksi avukatı’ seçti. Akıllı, başarılı, seksi. Daha ne olsun?

Haberin Devamı

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Çift, düğünden bir gün sonra 29 Eylül’de resmi nikâhı kıydı.

Peki ikilinin aşkı nasıl başladı? Hikâyemiz geleneksel ‘kaçan kovalanır’ mottosu etrafında dönüyor. Geçen sene İtalya’da bir yardım kuruluşu için verilen davette Clooney’yi etkileyen Amal, oyuncuya telefonunu vermeyi reddetti. Güzel avukatın e-mail adresini bulan Clooney, 2006’da People dergisi tarafından ‘dünyanın en seksi erkeği’ seçildiğini, haliyle bu kadar çabuk harcanmaması gerektiğini şöyle anlattı: “Dünyanın en seksi adamının, dünyanın en seksi aktivistiyle birlikte olmasından daha doğal ne var? Bence buluşmalıyız.” Amal ise kontratak olarak “Ben seçilmem, seçerim” kartını oynadı. İki gün sonra yazdığı cevapta çok meşgul olduğunu söylerek oyuncuyu başından savdı. İşi iyice hırsa bindiren Clooney, iki kez daha Alamuddin’i yemeğe çağırdıktan sonra ve en sonunda Amal’ına ulaştı. Ama güzel avukat, aşkını kırmızı halıda yaşamayı reddetti. Çift, Tanzanya’da safari, Meksika’da hafta sonu kaçamakları ve Şeyseller’de dalış tatillerinde birbirini tanıdı.

Haberin Devamı

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Amal’ın tasarımcı Oscar De La Renta’nın atölyesinde yapılan provalarını Annie Leibovitz, Vogue dergisi için çekti.

BİZDE YILDIZA VERİLECEK KIZ YOK

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Amal, ilerleyen saatlerde gelinliğini çıkararak yine Oscar De La Renta imzalı bir kokteyl elbisesi giydi.

İşin ikinci ayağında aile devreye girdi. Amal’in El Hayat dergisinde yazarlık yapan akademisyen annesi Bariaa ve profesör babası Remzi, kızlarının Hollywood yıldızıyla olmasına ölüp bitmediğini, niyeti ciddi değilse uzak durması gerektiğini de net bir biçimde gösterdi. Alamuddin’in New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yakın arkadaşı Jae Kim ailenin yaklaşımını şöyle anlatıyor: “Amal hayatı boyunca ‘Bay Mükemmel’i bekledi, hep seçici davrandı. Ama kendine eş olarak bir Hollywood yıldızını seçince ailesi dehşete kapıldı. Sonuçta George iyi bir insan ama ‘aile adamı’ imajı yok. Annesi Baria Müslüman ve öncelikleri farklı. Amal’i dikkatli olmazsa kalbinin kırılacağı yönünde uyardı. Neyse ki George, Remzi’den izin isteyerek niyetinin ciddiliğini gösterdi.” Sonrasına zaten hâkimiz: 28 Nisan’da George’un evinde nişanlanan çift, beş ay sonra da tanıştıkları yerde evlendi. Çift, balayları için Marakeş’e gitti. Şimdilik öykünün “Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine” bölümündeyiz. George Clooney söylenildiği gibi aktif politikaya atılırsa, daha Makyevelyen, ‘House of Cards’ tadında bir şov izleyebiliriz.

Neydi bir arada tutan şey ikinizi

Çiftin evlendiği Aman Canal Grande’nin balo salonu ciçeklerle süslendi. Otelin süitlerinin gecelik ücreti 12 bin TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!