Meclis tezkere kararını verdi

Güncelleme Tarihi:

Meclis tezkere kararını verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 19:54

Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haberin Devamı

Tezkereye ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından, CHP milletvekillerinin oylamanın açık oylama yöntemiyle yapılmasına ilişkin öngergesi iktidar ve muhalefet milletvekillerince kabul edildi.

Haberin Devamı

Daha sonra elektronik cihaz ile yapılan açık oylamaya 396 milletvekili katıldı. Irak ve Suriye tezkeresi, 98 ret oyuna karşı 298 oyla kabul edildi.

Meclis tezkere kararını verdi
"ÇÖZÜM SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLENMEZ"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" dedi.

Yılmaz, Irak ve Suriye Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" diye konuştu. "Nasıl olumlu yansır?" sorusu üzerine Yılmaz, "İyi olur, her yerde sulh olur, huzur olur, barış olur" dedi.

ÇANKAYA'DA KRİTİK ZİRVE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki güvenlik toplantısı sona erdi.

Çankaya Köşkü'nde, güvenlik politikaları ve bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Haberin Devamı

Toplantıya, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!