Almanya sözünü tutuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya sözünü tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 17:14

Almanya’nın Kuzey Irak’ta Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı mücadele eden Kürt güçlere silah desteğinin yanında verdiği eğitim sözünü de tutuyor. Bavyera eyaletinin Hammelburg kentinde, Peşmerge güçleri Alman ordusundan güdümlü tanksavar füzesi eğitimi alırken görüntülendi.

Haberin Devamı

Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Peşmerge'yi ziyaret etti ve verilen eğitimi yerinde izledi.

Almanya sözünü tutuyor

Bundeswehr Piyade Eğitim Merkezi’nde süren eğitimde, Milan tipi tanksavar füze sistemleri konusunda kurslar veriliyor. Almanya’nın Kuzey Irak’a silah sevkiyatı yardımı geçen hafta başlamıştı.

Almanya sözünü tutuyor

Sevkiyatın ilk bölümünün yola çıkmasının ardından Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de, Erbil’e düzenlediği sürpriz ziyarette Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’yle görüşmüş ve burada Peşmerge güçlerinin ihtiyaçları hakkında net bilgileri birinci ağızdan almıştı.

Haberin Devamı

Almanya sözünü tutuyor

Peşmerge’ye daha fazla destek sözü veren Bakan’ın bu sözü içinde, bizzat Barzani’nin somut talepleri arasında olan Peşmergelerin eğitimi için daha fazla takviye de bulunuyordu.

Akabinde Almanya Savunma Bakanlığı, peşmergelere verilecek eğitim ve içeriğiyle ilgili açıklama yapmıştı.

Almanya sözünü tutuyor

Almanya’nın Kuzey Irak’a başlattığı askeri yardımlar arasında (eğitimi verilmeye başlanan) yaklaşık 500 Milan tipi füze, 16 bin tüfek ve çok sayıda mermi bulunuyor. Ancak, bu cephaneliklerin eski olduğu iddiaları da gündeme getirilmişti.

Almanya sözünü tutuyor

Almanya sözünü tutuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!