Star'da ortaklık yine değişti

Güncelleme Tarihi:

Starda ortaklık yine değişti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 16:27

Rixos Oteller Grubu'nun kurucusu Fettah Tamince, Star Gazetesi ve Kanal 24 ile bilinen Star Medya'daki yüzde 50 hissesini grubun diğer ortağı Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'a devrediyor. Star'a henüz 17 gün önce ortak olan Tamince böylece çok kısa bir süre içerisinde medyadan yine çıkmış oldu.

Haberin Devamı

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden yayınlanan duyuruya göre, Fettah Tamince tarafından, Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Medya Ajans AŞ, Star Matbaacılık San. Tic. AŞ, Dinamik Radyo TV (Kanal 24) şirketlerinin her birinin hisselerinin yüzde 50'sinin Murat Sancak'a devredilmesi için başvuru yapıldı.

Tamince, Star'da Azeri petrol şirketi olan Socar'ın paylarını 17 gün önce almıştı. Bu son işlemle paylarını Sancak Ailesi'ne devrederek medyadan çıktı.

Starda ortaklık yine değişti

Hisseleri devralan Murat Sancak Ethem Sancak'ın yeğeni. Medyada yakından tanınan bir isim olan Ethem Sancak Skytürk ve Akşam'ın da sahibi konumunda. Sancak aynı zamanda Çukurova Grubu'na ait iken TMSF'nin el koyup satışa çıkardığı BMC'yi 30 Nisan'da 725 milyon liraya almıştı.

Haberin Devamı

Starda ortaklık yine değişti

Ethem Sancak BMC'yi de almıştı

BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK

1999 yılında Cem Uzan tarafından kurulan Star Gazetesi 2004 yılında TMSF'ye geçti. TMSF'nin 2006 yılında yaptığı ihale ile gazetenin sahibi Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa oldu. Safa 2007 senesinde hisselerinin büyük kısmını Ethem Sancak ve 2008 senesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'a devretti. Ethem Sancak, daha sonra Ali Özmen Safa ve Hasan Doğan’ın Star Medya Yayıncılık A.Ş.'deki hisselerini alarak kuruluşun tek sahibi oldu.

2009 yılına gelindiğinde ise Ethem Sancak, şirkette sahip olduğu hisselerin yüzde 50’sini Rixos Otelleri’nin patronu Fettah Tamince’ye devretti. Diğer hisselerini de 2010 yılında Ak Partili eski milletvekili Tevhid Karakaya'ya satıp ortaklıktan tamamen çıktı.

2013 yılına gelindiğinde ise Star'ın yeni ortağı Azeri petrol devi Socar oldu.

2014 Mayıs ayına gelindiğinde Fettah Tamince elindeki yüzde 50 hisseyi Ethem Sancak'a devretti. Böylece Star'da Socar-Sancak ortaklığı başladı.

Haberin Devamı

Ağustos ayında ise Socar elindeki hisseleri Fettah Tamince'ye devretmek için görüşmelere başladı ve 15 Eylül'de Rekabet Kurulu'nda yayınmalanan kararla Tamince tekrar Star'a ortak oldu.

Ancak Tamince'nin ortaklığı da çok kısa sürdü ve Tamince elindeki hisseleri Murat Sancak'a devrederek bir kez daha gruptan çıkmış oldu.

Starda ortaklık yine değişti

Fettah Tamince'nin ortaklığı 17 gün sürdü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!