Atabek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Atabek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 13:47

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’ın bakan yardımcılığı görevine, yine Sakaryalı olan Ak Parti MKYK üyesi 33 yaşındaki Çiğdem Erdoğan Atabek getiriliyor. Atabek, atama kararının Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını ve Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra görevine başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çiğdem Atabek’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevine atanmasına ilişkin kararnameyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD dönüşü onayladığı bildirildi. Erdoğan’ın onaylamasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı olan Atabek’in göreve başlaması için kararnamesinin Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor. Aile ve Sosyal politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek, bakan yardımcılığı göreviyle ilgili olarak ”Göreve başlamak için kararnamenin yayınlanması bekliyorum" dedi.

ÇİĞDEM ATABEK KİMDİR?


Ak Parti MKYK üyesi Çiğdem Atabek 13 Mayıs 1981 İstanbul doğumlu. Ortaöğrenimini İstanbul Kadir Has Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde tamamladı. Üniversitedeki öğrenim hayatı süresince, çeşitli öğrenci topluluklarında gerek kuruculuk gerekse yöneticilik yaparak, sosyal sorumluluk projelerine katıldı. Ayrıca Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet alanında Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor. Danışmanlık hizmeti veren özel bir kurumda yöneticilik yapmaktadır. Adapazarı İlçe Kadın Kolları Kurucu Başkanlığını 2 yıl yürüttükten sonra, 13.01.2010 tarihinde AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı seçildi. 30.09.2012 tarihinde AK Parti 4’üncü Olağan Kongresinde Çiğdem Erdoğan Atabek MKYK üyeliğine seçildi. Çiğdem Atabek evli ve bir çocuk annesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!