Nakil başvuruları bayramdan sonra açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

Nakil başvuruları bayramdan sonra açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 12:32

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim kurumlarında yarın yapılması gereken nakil işlemlerini, Kurban Bayramı'ndan sonraki nakil başvuru süreciyle birleştirilerek, kabul işlemleri ve yerleştirmeleri 10 Ekim Cuma günü toplu yapacak.

Haberin Devamı

Bakanlıkça illere gönderilen yazıda, ortaöğretim kurumları arasındaki nakil ve geçişlerin Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri hatırlatıldı.

Yönetmelik uyarınca, haftanın ilk dört günü veli tarafından mesai saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapıldığı belirtildi.

Şartları taşıyan öğrencilerin nakil başvuruları naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-okul sistemi üzerinden iletildiği, onay veya ret işlemlerinin nakil istenilen okulca e-okul üzerinden haftanın son iş günü cuma mesai saatlerinde gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Bakanlığın illere gönderdiği yazıya göre; bu durumda, 29 Eylül-2 Ekim'deki nakil başvurularının kabul işlemlerinin 3 Ekim Cuma yapılması gerekiyor. Ancak 3 Ekim Cuma gününün Kurban Bayramı arifesi olması ve bugünün "idari izin" olarak açıklanması nedeniyle okullarda da idari izin yapılacak. Bugün, okul idarecilerinin bir kısmının izinli olması; sosyal bilimler liseleri ile önünde hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liselerinin Türkçe ve yabancı dil derslerinden yeterlilik sınavı yapılacağından komisyon oluşturulması da mümkün olamayacak.

Dolayısıyla 3 Ekim Cuma yapılması gereken nakil kabul işlemleri, tatile (idari izin) denk gelmesi sebebiyle, yönetmelik hükümlerine göre "takip eden iş günü yapılması" gerektiğinden nakil kabul işlemleri, tatil sonrası ilk iş günü olan 8 Ekim Çarşamba gerçekleştirilecek.

8 Ekim Çarşamba nakil kabul işlemleri yapıldığı takdirde, yeni nakil başvurulan için sadece 9 Ekim Perşembe yani bir günlük başvuru süresi kalacak. Bu durumda 10 Ekim Cuma da nakil kabul işlemleri yapılacağından bayram tatilini hafta sonu tatili ile birleştiren aileler ve diğer veliler için, normal şartlarda 4 gün olan nakil başvuru süresi bir günle sınırlı olacağından tereddüt ve mağduriyetler yaşanabilecek.

Bu nedenle, 3 Ekim 2014 Cuma günü yapılması gereken nakil kabul işlemlerinin bayramdan sonraki nakil başvuru süreciyle birleştirilerek 8-9 Ekim 2014 tarihlerinde başvurular da alınarak nakil kabul işlemleri ve yerleştirmeler 10 Ekim Cuma toplu şekilde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!