Denizde acil müdahale eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Denizde acil müdahale eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 01:05

UMKE gönüllülerine denizde acil müdahale eğitimi verildi. Muğla'da görevli UMKE gönüllüleri, Bodrum Kara Ada açıklarında denizde kurtarma eğitimi aldı

Haberin Devamı

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nın desteğiyle Bodrum Kara Ada açıklarında düzenlenen acil müdahale eğitimini Bodrum Deniz Kurtarma ekipleri verdi. Üç gün süren eğitimde tekneden yaralılara güvenli müdahale, yaralının sabit halde getirilerek tekneye taşınması, karaya sevk etme, su içinde can yeleği ve güvenlik uygulamaları, gece seyri ve emniyeti, hareketli ve demirli tekneden kazazedeye tıbbi müdahale ve transfer örnekleri uygulandı.
Başarılı şekilde geçen eğitimlere, Fethiye, Marmaris, Ortaca, Dalaman, Milas ve Bodrum'dan 8 UMKE personeli katıldı.Eğitimler hakkında gazetecilere bilgi veren İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan 6 bin 500 civarında UMKE gönüllüsü olduğunu kaydetti. Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük gönüllü sağlık topluluğuna sahip olduğunu belirten Tekin, "Türkiye olarak da bu topluluktan ciddi anlamda mutluluk duyuyoruz" dedi.
Muğla'da 73 UMKE gönüllüsü bulunduğunu bildiren Tekin, yıl içinde birçok tatbikat ve eğitim gerçekleştirdiklerini anlattı. Tekin, şöyle konuştu: "Muğla'nın turizm bölgesi olması, denizinin bulunması, yıl içerisinde özellikle denizden gelen çağrılara cevap verme anlamında su üstü kurtarma eğitiminin de verilmesi gerektiğini düşündük. Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ile birçok kurtarmalara katıldık. Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da destekleriyle bu tatbikatı tamamladık."Geçen yıl itibarıyla 180 civarında deniz vakası çağrısı aldıklarını kaydeden Tekin, bu yılki çağrı sayılarının ise 90 olduğunu bildirdi. Tekin, üç dönem halinde planlanan eğitimlerin, değişik deniz ve hava şartlarında devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!