TCDD'ye 5 adet yük lokomotifi

Güncelleme Tarihi:

TCDDye 5 adet yük lokomotifi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 11:28

General Electric (GE) ve TÜLOMSAŞ, 2012 yılında stratejik ortaklıklarının genişletilmesi kapsamında duyurusunu gerçekleştirdiği ve 50 adet üretimini taahhüt ettiği PowerHaul™ yük lokomotiflerinden 5’ini TCDD’ye teslim etmek üzere tamamladı. PowerHaul™ yük lokomotifleri, öncelikli olarak Eskişehir, Afyon, Bilecik, Ankara gibi yük taşımacılığının yoğun olduğu hatlarda sonrasında da tüm Türkiye’de kullanılacak.

Haberin Devamı

GE ve TÜLOMSAŞ, 2015 yılına kadar toplamda 10 adet Powerhaul™ lokomotifi TCDD’ye teslimini gerçekleştirecek. Eskişehir’de üretilen lokomotifler, Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya da ihraç edilecek. İlk lokomotifin ihracatı ise Avrupa’ya 2014 yılında gerçekleşti.

GE Ulaşım Avrupa, K. Afrika, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler Genel Müdürü Gökhan Bayhan, “TÜLOMSAŞ ile işbirliğimiz kapsamında yerel üretimi ve istihdamı destekleyen taahhütlerimizi yerine getirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Türk mühendislerimizin ve teknisyenlerimizin eseri olan 5 PowerHaul™ yük lokomotifini başarıyla tamamlayarak TCDD’ye teslim ettik. 2015 yılına kadar ise 5 PowerHaul™ yük lokomotifi daha teslim etmeyi hedefliyoruz. GE Ulaşım olarak yenilikçi teknolojilerimiz ve deneyimlerimiz ile Türkiye’nin tek lokomotif üreticisi olan TÜLOMSAŞ’ı desteklerken, ülkemizin ihracat kapasitesine, teknolojik gelişimine ve demiryollarındaki yatırım hedeflerine katma değer sağlamaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!