IŞİD’den önce hedef Esad

YİNE yabancı, özellikle Amerikan askerlerinden oluşan Çekiç Güç 90’lı yıllarda Türkiye’de üsleniyor, sözüm ona, Saddam’ı durdurmak için ama sonuçta Kuzey Irak’ta özerk Kürt Bölgesi kuruluyor.

Haberin Devamı

Şimdi hükümet tezkeresine göre, yabancı silahlı kuvvetler IŞİD için Türkiye’ye gelecek, böylece Kürdistan’ın kurulması tamamlanacak.
Bugünkü tezkerede;
-BM Güvenlik Konseyi’nin üç kararına atıf var. Hükümet bunları “Irak ve Suriye’deki teröristlere karşı müdahale yetkisi veren” kararlar olarak tanımlıyor, oysa atıf yapılan o kararlarda böyle bir ifade yok.
-“Yabancı silahlı kuvvetler” Türkiye’ye gelecek. Belirsiz bir deyim, “yabancı silahlı kuvvetlere” Özgür Suriye Ordusu gibi, düzenli olmayan kuvvetler de dahil olabilir.
-“Yabancı askerlerin hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması” ilkesine buraya asker gönderecek ülke ne ölçüde uyacak? Örneğin, o askerler insanlık suçu işledi, buna Türkiye ne kararı verecek?
-Süleyman Şah Türbesi’ni korumak da, bizim yurtdışına asker göndermemizin gerekçelerinden biri. Süleyman Şah Türbesi Türk toprağı, Türkiye tezkereye gerek duymadan, her türlü önlemi orada zaten alabilir.

Haberin Devamı


ESAD SAPLANTISI


Emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu tezkereyi yorumluyor: “Tezkere IŞİD’den çok Esad’ı hedef alıyor. Suriye’deki teröristlerden ülkemize gelebilecek saldırı diyerek Suriye ile savaşa zemin hazırlanıyor”.
Yandaş basının “bir taşla iki kuş” diye savunduğu tezkeredeki “iki kuştan” biri Esad, IŞİD gölgesinde Esad’ı avlamak.
Tezkere Meclis’ten geçer mi? ABD askerinin Türkiye’den geçmesi ve konuşlanması için hazırlanan tezkere 2003’te Meclis’te takılıyor, Tayyip Erdoğan’ın Başkan Bush’a söz vermesine rağmen. Erdoğan şimdi Obama’ya söz veriyor. 2003’te iradesine egemen AKP Grubu var. Şimdi o gruptan eser yok.


HSYK yalanları


YANDAŞ medyada dün bir manşet, “İşte Paralelin Adayları”, HSYK seçimlerine atıfta bulunuyor. “Paralel aday” diye ilan edilen adaylar arasında iki isim dikkatimi çekiyor, Levent Ünsal ile Murat Aydın. Geçen hafta YARSAV ve Yargıçlar Sendikası üyeleri bir toplantı düzenliyor. Orada YARSAV ve Yargıçlar Sendikası adaylarını tanıtan bir broşür dağıtılıyor. “Paralelin adayı” diye ilan edilen Levent Ünsal ile Murat Aydın o broşürde yer alıyor, YARSAV ve Yargıçlar Sendikası adayları olarak. Aydın da, Ünsal da iki demokrat hukukçu, Ünsal ayrıca Alevi, ikisi de cemaate teğet geçmiyor. YARSAV ve Yargıçlar Sendikası’nın zaten cemaatle uzak yakın bağlantısı yok. Danıştay ve Yargıtay’da seçimi kaybedince, HSYK için yargıç ve savcıların seçeceği beş üye AKP’de önem kazanıyor. “Eyvah HSYK elden gidiyor” telaşı. HSYK gitti mi, kim bilir, hangi yolsuzluk dosyaları açılacak, at atabildiğin kadar.

Haberin Devamı


Kur, kuraklık, zam

BİR zamanlar sosyal demokrat, şimdi AKP’ye yanaşan bir gazete dahil, doğalgaz zammını çarpıtarak veriyor, “Kur ve kuraklık yüzde 9 zam getirdi” başlığı ile. Yazık. Araştırmaya gerek duymadan, hükümetin dediğini yayınlayan bir zihniyet. Zammın görünür nedeni kur ve kuraklık, temel nedeni ise doğalgazda dışa bağımlılık, o bağımlılık AKP döneminde daha da artıyor. Ayrıca, evet dolar yükseliyor ama petrolün varil fiyatı geçen yıla göre daha ucuz.
Zam haberini yandaşların çoğu çarpıtıyor, biri ise birinci sayfadan bile vermekten korkuyor.

Yazarın Tüm Yazıları