Beyoğlu'nda 'tezkere' protestosu

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlunda tezkere protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 21:14

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerine üye bir grup, dün TBMM Başkanlığı'na sunulan Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'ne ilişkin protestoda bulundu.

Haberin Devamı

Beyoğlu Tünel'de toplanan grup, "Emperyalist saldırılar durdurulsun. Savaş tezkeresine hayır" pankartı açarak, "Rojava IŞİD'e mezar olacak", "Kobani halkı yalnız değildir" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan DİSK İstanbul Temsilcisi Önder Atay, 15 Eylül'den beri bir halkın ve bir şehrin tam bir kuşatma altında bulunduğunu belirterek, bu halka ve şehre ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırıya karşı destansı bir direnişin sergilendiğini söyledi. Atay, kontrol ettiği alanlarda Hristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri, farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadelenin bir insanlık mücadelesi olduğunu ifade etti.

"Tezkereye hayır diyoruz" diyen Atay, "Bu tezkere başta Kürt halkına karşıdır. Tezkere meclisten geçmemelidir. Şunu açıkça söyleyelim ki; bu tarihi tezkereye onay verenler yarın bize, emekçi halka, demokrasi güçlerine hesap vereceklerdir" şeklinde konuştu. Bu arada, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi üyeleri de aynı yerde tezkereyi protesto etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!