Arsenal 4-1 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Arsenal 4-1 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 06:53

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında dün akşam İngiliz devi Arsenal'e 4-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı


Haberin Devamı

Emirates Stadı'nda oynanan mücadelede Arsenal, 22. ve 30. dakikada Welbeck ile 41. dakikada Alexis Sanchez'in golleri ile Galatasaray karşısında soyunma odasına 3-0 önde gitti. Maçın yıldızı olana Welbeck, 52. dakikada 3. golünü buldu ve farkı 4'e çıkardı.

Stat: Emirates
Hakemler: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalya)
Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Cazorla, Oxlade-Chamberlain (Dk. 67 Rosicky), Mesut Özil (Dk. 76 Wilshere), Sanchez (Dk. 62 Ospina), Welbeck
Galatasaray: Muslera, Semih, Melo, Chedjou, Veysel (Dk. 68 Umut), Yekta (Dk. 46 Hamit), Sneijder, Dzemaili, Telles, Burak, Pandev (Dk. 68 Bruma)
Goller: Dk. 22, 30 ve 52 Welbeck, Dk. 41 Sanchez (Arsenal), Dk. 63 Burak Yılmaz (penaltıdan) (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 60 Szczesny (Arsenal)
Sarı kartlar: Dk. 34 Melo, Dk. 44 Dzemaili (Galatasaray), Dk. 45 Flamini (Arsenal)

KALECİ ATILDI ARSENAL 10 KİŞİ KALDI

63. dakikada Burak Yılmaz, kendisinin düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı gole yine kendisi gole çevirdi. Bu penaltı pozisyonunda Arsenal'in kalecisi Szczesny kırmızı kartla oyundan atıldı. Polonyalı eldivenin yerine giren Kolombiyalı kaleci Ospina ise kalan 27 dakikada kritik kurtarışlara imza attı.

Haberin Devamı

Arsenal 4-1 Galatasaray
SNEIJDER ÇILDIRDI

DORTMUND ÇOK RAHAT

Gruptaki diğer maçta ise Borussia Dortmund, deplasmanda karşılaştığı Anderlecht'i 3-0 yendi. D Grubu'nda Borussia Dortmund 6 puanla liderliğini sürdürürken, Arsenal 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Galatasaray, haftayı 1 puanla 3. sırada kapatırken, aynı puandaki Anderlecht ise son sırada yer aldı.


Arsenal 4-1 Galatasaray


MAÇTAN KARELER - Emre OKTAY ve Ajanslar

Arsenal 4-1 Galatasaray
MAÇTA MEŞALE YAĞMURU



EMIRATES'TE 59 BİN 803 TARAFTAR

Galatasaray-Arsenal karşılaşmasını Emirates Stadında 59 bin 803 biletli seyircinin izlediği açıklandı.

MUSLERA'DAN ARKADAŞLARINA MORAL

Galatasaray kalecisi Muslera, Burak'ın düşürülmesi ile kazanılan penaltı vuruşu ve kaleci Szczesny'nin kırmızı kart görmesinin ardından kalesini terk edip takım arkadaşlarını uyarıp moral vermek adına yarı sahaya kadar geldi.
Kalesini terk edip orta sahayı çizgisini geçen Muslera; Semih, Pandev ve Sneijder ile konuşup arkadaşlarını uyardı.


Arsenal 4-1 Galatasaray

İngiltere'deki Beşiktaşlı taraftarlar Galatasaray'ı desteklemeye gitti (Fotoğraf: Emre OKTAY)

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ TARAFTARI DA G.SARAY'IN YANINDA

Renklerin kardeşliği...Türkiye'de bir türlü gerçekleşmeyen dostluk kareleri, Londra'da bugün sıkça görülecek. Tottenham maçı için Londra'ya gelen Beşiktaş taraftarı Arsenal maçında Galatasaray tribünlerinde olacak.
Siyah beyaz formalı Beşiktaş taraftarları Emirates Stadı çevresinde maçın başlamasına 3 saat kala Arsenal maçını Galatasaray taraftarları ile beraber bekliyor.

Arsenal 4-1 Galatasaray
İNGİLTERE'DE KARABORSA ÇILGINLIĞI



İNGİLİZLERLE 19. KARŞILAŞMA

Avrupa Kupaları'nda İngiliz ekipleriyle 19 kez karşılaşan Galatasaray, 3 galibiyet, 8 beraberlik, 8 yenilgi aldı. Galatasaray, bu maçlarda 17 gol atıp, kalesinde 31 gol gördü. Galatasaray, tarihinin en anlamlı maçlarından bir tanesini Arsenal’a karşı oynadı. 17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’da Parken Stadı’nda oynanan UEFA Kupası Finali'ni penaltı atışları sonucu 4-1 kazanan Galatasaray, Türk Futbol tarihinin ilk Avrupa kupasını havaya kaldırmıştı. Her iki takım UEFA Kupası'nın ardından 4 Ağustos 2013'te Emirates Cup'ta karşı karşıya geldi. Turnuvada Porto ve Arsenal ile karşılaşan Galatasaray, her iki maçıda kazanarak şampiyon olmuştu.

Arsenal 4-1 Galatasaray

Arsenal Store'un Türk çalışanı (Fotoğraf: Emre OKTAY)

Haberin Devamı

Arsenal'in Fransız menajeri Arsene Wenger, daha önce Galatasaray ile 5 kez karşılaştı. 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası Çeyrek Finali'nde Galatasaray ile Wenger'in çalıştırdığı Monaco karşı karşıya geldi. Eşleşmede Galatasaray, Monaco’yu 1-0 ve 1-1 skorlarla elemişti. Galatasaray ile Fansız teknik adamın yolları 1993-94 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında bir kez daha kesişti. Arsene Wenger’in başında bulunduğu Monaco ile karşılaşan Sarı-kırmızılılar, bu kez 2-0 ve 3-0’lık skorlarla maçlarını kaybetti. 1999-2000 sezonunda Galatasaray’a bu kez Arsenal ile rakip olan Wenger, UEFA Kupası Finali'ni kaybederek sahadan üzülen taraf olarak ayrıldı.

Arsenal 4-1 Galatasaray

Arsenal Store'da Arsenal-Galatasaray maçına özel satılan atkılar (Fotoğraf: Emre OKTAY)

Arsenal, Galatasaray'ın dışında Türk takımları ile dört kez eşleşti. Üç kez Fenerbahçe, bir kez daha Beşiktaş’a rakip olan Arsenal bu eşleşmelerin tamamında tur atlayan taraf oldu. Son iki sezonda da Şampiyonar Ligi'nde yer alan Galatasaray, 2012-13 sezonunda çeyrek finale yükselmiş, geçtiğimiz sezon ise son 16 turuna kalmıştı.. Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayan Arsenal, bu sezon Premier Lig’de 6. hafta sonunda 10 puanla 4. sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!