Yolcu otobüslerine biletli sivil polis

Güncelleme Tarihi:

Yolcu otobüslerine biletli sivil polis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 01:05

Kurban Bayramı boyunca Başkent’ten hareket edecek olan yolcu otobüslerine biletli binecek olan sivil polisler, hem trafik görevlilerinin çalışmalarını hem de otobüs şoförlerinin kurallara uyup uymadığını kontrol edecek.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘Kurban Bayramı tatili için alınan önlemlerin’ yer aldığı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın görevlendireceği ekipler, alınan tedbirleri yerinde görmek ve sürücülerin trafik güvenliği açısından tehlike oluşturan hatalı davranışlarını tespit edip gerekli yasal işlemleri başlatmak için bayram tatili boyunca otobüslere yolcu olarak binip, denetim yapacak. Otobüslere bilet alarak binecek olan sivil polisler, hem trafik görevlilerinin çalışmalarını hem de otobüs şoförlerinin kurallara uyup uymadıklarını kontrol edecek.
Ayrıca tatil boyunca sürecek denetimlerde, trafik yoğunluğu ve hatalı sürücüler havadan da takip edilecek. Havacılık Dairesi Başkanlığınca görevlendirilen üç helikopter, karayolundaki trafik ekipleriyle koordineli çalışarak yoğunluğun arttığı bölgelere ilişkin ekiplere bilgi verecek.

Haberin Devamı

Alınan tedbirler kapsamında yapılacak denetimler, şu yollarda yoğunluk gösterecek:
* Ankara-Aksaray-Konya-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep.
* Ankara-Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir-Kayseri-Sivas-Malatya.
* Ankara-Eskişehir-Bilecik-Bursa-Balıkesir-Çanakkale.
* Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne-Tekirdağ-İstanbul.
* Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum.
* Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Denizli-Muğla-Burdur-Isparta-Afyonkarahisar.
* Ankara-Bolu-Çankırı-Kastamonu-Çorum-Amasya-Tokat.
* Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Antalya-Konya.
* Ankara-Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon.
* Ankara-Eskişehir-Bilecik-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Düzce-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyonkarahisar.
* Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir-Aydın-Manisa.

BAYRAMDA EMNİYET SEFERBERLİĞİ

Kurban Bayramı’nda Başkent’te; toplam 361 ekip, 14 amir ve 120 polis görev alacak. Görevlendirilen 101 şehir içi ve bölge trafik ekibi, 59 asayiş şube ekibi, 19 terör şube ekibi, 14 güvenlik şube ekibi, 28 kaçakçılık, mali, narkotik, organize ve çocuk şube ekibi, 140 asayiş devriye ekibinin yanı sıra 3 Ekim’de çalışacak müdüriyet personelinden 14 amir ile 120 polis memuru da yaya devriye olarak çalışacak.

Haberin Devamı

VALİ KILIÇLAR'DAN TRAFİK TEDBİRLERİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, bayram tatili süresince alınacak trafik tedbirleriyle ilgili bir genelge yayımladı. Genelgede yer alan bazı tedbirler şöyle:
* Trafik kazaları sonucu kapanan yolların en kısa sürede trafiğe açılabilmesi amacıyla yeterli sayıda çekici ve kurtarıcı araçlar hazır bekletilecek.
*Yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak ve gerekirse bölge trafik kuruluşlarında dinlenebilecekleri belirtilerek, çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir.
*Aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışı tespit edilen sürücüler hakkında cezai işlem uygulanacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!