Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne "Uzay ve Havacılık" bölümü kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne Uzay ve Havacılık bölümü kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 09:23

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne (BTM), TÜBİTAK ve Kanadalı firma tarafından "Uzay ve Havacılık" bölümü kurulacak.

Haberin Devamı

Bursa’da geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefi ile kurulan BTM, mevcut yapıya yeni eklenecek olan ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü için çalışmalarını hızlandırdı. 2013 yılında 12 bin metrekarelik alanda hizmete açılan BTM, modüler olarak büyümeye devam ediyor. Şu anki haliyle açıldığı günden itibaren 85 bin kişiyi ağırlayan BTM’de yeni yapılacak bölüm için TÜBİTAK yetkilileri ve yeni bölümünü içerik çalışmasını ve iç tasarımını yapacak olan Kanadalı Aldrichpears Associates firması yetkilileri, Bursa’da bir araya geldi.

TASARIM KANADALI FİRMADAN

TÜBİTAK ve Kanadalı firma yetkilileri, Bursa ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Acemler’deki makamında görüştü. Avşar, Büyükşehir Belediyesi’nin kentte eğitimi destekleyen önemli çalışmalara imza attığını BTM’nin de bu adımlardan biri olduğunu söyledi. BTM’nin teknik donanımı ve işleyişi hakkında Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın bilgi verdiği görüşmede, TÜBİTAK yetkilileri de BTM’de ‘Uzay ve Havacılık’ ana temasıyla çalışmalar yapacak olmanın sevincini yaşadıklarını ve Kanadalı firmanın da ihale usulüyle belirlendiğini söylediler.

YERÇEKİMSİZ ORTAM

BTSO’nun da dikkatini çeken projede yeni bölümün içerik çalışmasını ve iç tasarımını yapacak olan Kanadalı Aldrichpears Associates firması, daha önce de her kıtada bilim merkezi iç tasarımı yapan bir firma olması yönüyle dikkat çekiyor. Projeye göre, alanda bulunacak biyoloji, tıp, kimya, matematik, geometri, çocuk alanı, gözlem kulesi gibi diğer disiplinler ana temaya uygun olarak işlenecek. Tamamen interaktif düzeneklerden oluşması beklenen ‘Uzay ve Havacılık’ alanının, yerçekimsiz ortamın deneyimleneceği ve çocuklarda astronot olma isteğini uyandıracak bir eğitim istasyonu kurulması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!