‘Ateş Kuşları’ yuvaya döndü

Güncelleme Tarihi:

‘Ateş Kuşları’ yuvaya döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 01:10

Orman Genel Müdürlüğü’nün yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek üzere mayıs ayında Ankara’dan ayrılan ve 5 bölgede toplam 640 saatlik uçuş yapan ‘Ateş Kuşları’, dün Ankara’ya döndü.

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu’na (THK) bağlı Gökçen Havacılık’a ait ‘Ateş Kuşları’ adı verilen 6 yangın söndürme uçağı, Başkent’e döndü.
Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek için 1 Mayıs’ta Antalya, Bodrum, İzmir, Edremit ve Adana bölgelerine giden CL-215 model 6 yangın söndürme uçağı, 5 bölgede toplam 640 saat uçuş yaparak, yangınlara müdahalede bulundu.
‘Ateş Kuşları’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Gökçen Havacılık Genel Müdürü Faruk Volkan Yılmazer, “Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sivil havadan yangın söndürme filosu olma özelliği taşıyan ekibimiz, yaz boyunca çıkan yangınlara yaptıkları yerinde müdahaleler ile başarılı bir sezon geçirdi” dedi.
YURT DIŞINA DA UÇUYORLAR
Ateş Kuşları’nın dünyada çıkan yangınlara da müdahale ettiğini belirten Filo Kaptan Pilotu Yücel Akyol, “Sadece Türkiye’deki değil yurt dışında çıkan yangınlara da müdahale ediyoruz. 2010’da İsrail’de çıkan yangında yürüttüğümüz 3 günlük çalışma ve 2011’de İtalya’daki yangınlara yaptığımız müdahaleler bunlardan bazıları” diye konuştu.

Haberin Devamı

ROCKY İÇİN HAVALANMIŞTI

Filoda bulunan CL 215 model Bombardier uçak, ‘Rocky’ karakterine can veren Sylvester Stallone’nin yönetmenliğini yaptığı, The Expendables 2 (Cehennem Melekleri) filminde kullanılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!