Türkiye'den telefonla Almanya'da 1 milyon kişiyi dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden telefonla Almanyada 1 milyon kişiyi dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 15:13

Almanya İçişleri Bakanlığı ve Asayiş Şubesi (BKA) organize suçlara karşı alarm çanları çalıyor. Türkiye'den telefonla geçen yıl Almanya'da 1 milyon insan, 120 milyon Euro dolandırıldı.

Haberin Devamı

Almanya'da organize suçlar had safhaya ulaştı. Asayiş Şubesi Başkanı Jörg Ziercke, “organize suçlar evimizin kapısına dayandı” dedi. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile Asayiş Şubesi Başkanı Jörg Ziercke 2013 yılı organize suç olaylarını kamuoyuna açıkladı. Buna göre Türk şebekelerin işlediği organize suç olayları son beş yıldır dörtte bir azalırken, Sırp, Polonya ve Arnavut şebekelerin işlediği suç olayları artış gösterdi. Polonyalılar oto hırsızlığında, Arnavutlar ise uyuşturucu ticaretinde önde gidiyor. Alman cezaevlerinde 5 bin Rus yatıyor. Organize suçlarda geçen yılki zarar 720 milyon Euro. Ev hırsızlığında sigorta zararı 480 milyon Euro.

120 MİLYON EURO
Türkiye'den ise telefon çeteleri Almanları dolandırıyor. Yaşlı Almanları arayan telefon şebekesi, çekilişten bir araba kazandınız, gümrük masrafı olarak 3 bin Euro havale ederseniz arabanız size gönderilecek diyor. BKA Başkanı Ziercke özellikle yaşlı Almanların bu şebekenin tuzağına düştüğünü söyledi. Ziercke geçen yıl Türkiye'den telefonla Almanya'da bir milyon insanın 120 milyon Eurosu'nun dolandırıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı de Maiziere, Ankara'yı ziyaretinde mevkidaşı Efkan Ala ile görüşmesinde organize suçlara karşı daha sıkı bir işbirliği kararı aldıklarını söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!