Mimarlar bu yarışmayı kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

Mimarlar bu yarışmayı kaçırmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 13:25

Belediyenin Basmane Meydanı’ndaki iki yerde hizmet veren binasını Yenişehir Pazaryeri’nin yerine taşımaya hazırlanan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mimari proje için yarışma açacak. Şartname, muhtarlar, mahalle halkı ve belediye çalışanlarının görüşünü alarak oluşturulacak. Pekdaş, "Belediyenin o bölgeye gitmesiyle çevresinin gelişeceğine güzelleşeceğine inanıyoruz. Belediyenin şimdiki binalarını satmayacağım. Fuara yapılacak kültür ve kongre merkezi ile bu binalara da yeni fonksiyonlar tanımlanabilir" dedi.

Haberin Devamı

Basmane Meydanı’ndaki iki işhanında hizmet veren belediye binalarını Yenişehir Pazaryeri’nin bulunduğu alana yapılacak binaya taşımaya hazırlanan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, binanın mimari projesi için yarışma açacak. Muhtarlar, odalar, STK’lar, mahalle halkı ve belediye çalışanlarına nasıl bir belediye istedikleri sorulacak, alınacak cevaplarla şartname oluşturulacak. Binanın lokasyon olarak Gültepe, Yenişehir, Gürçeşme, Ballıkuyu ve Alsancak bölgesine yakın olduğuna dikkat çeken Pekdaş, "Yenişehir denilince insanlar çekiniyor ama kamunun gittiği her yer gelişir, güzelleşir. Burası kentin giriş kapısı, tarihi dokusu var. Basmane Meydanı’nın tarihi dokusunu biz bozuyoruz. İki belediye binası var. Otoparkı, yeşil alanı, sosyal alanı yok. Araçlar yola park ediyor, vatandaşın bekleyeceği alan yok. Meydanın tarihi dokusuna zarar veriyoruz. Bu iki binayı satmayacağız. Fuara yapılacak kültür ve kongre merkezi ile bu binalara da yeni fonksiyonlar tanımlanabilir. belediye binasının olduğu yere heyecan gelir. Yeşildere’de Atatürk Maskı’na kadar olan yerin düzenlenmesini sağlayabiliriz. Yeşildere’de Besaş’ın olduğu yere Greenpark Otel yapacak. 18 bin metrekarelik alanın 9 bin metrekaresine otel olacak yeşil alanla düzenlenecek. Konak’a yaşam enerjisi daha da artacak" dedi.

Haberin Devamı

ANNE VE ÇOCUĞA PSİKOLOG DESTEĞİ

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, Kasım ayında Saadet Mirci, Gültepe ve Cici Park’taki semtevlerinde psikologların anne ve çocuklara haftada dört gün hizmet vereceğini belirterek, kadınlar için sığınma evi açacağını, kadın ve erkek eşitliğini sağlamanın yanısıra dezavantajlı grupların da yönetimde yer alması ve görüşünün alınması eşitlik birimi kuracağını, gençlik merkezi açacağını anlattı.

"CANIM SIKILDIĞINDA PARKLARI DOLAŞIRIM"

İzmir Barosu Başkanı iken Belediye Başkanı seçilen Pekdaş, iki görevini kıyaslarken son görevinden daha çok zevk aldığını vurguladı. Pekdaş, "Baro Başkanı iken çok dava takip ediyordum, sürekli dışardaydım. Türkiye’nin hukuk düzenini düşünün sürekli yasalar değişiyor, yasa komisyondayken görüşbildirmek zorundasınız, davalar var, avukatların eğitimi sürüyor. Daha çok okuyup, daha çok yazmak zorundasın. Belediye başkanlığında bir alanda sıkıldığında kafanı dağıtabiliyorsun imara itiraza bakıyorum, parkları denetliyorum. Baro’da ise hepsi netameli, hepsi zor hepsi can sıkıcı olan işlerle uğraşıyordum. Burada keyifli işler de var. Canım sıkıldığında parkları dolaşıyorum, Konak turu yapıyorum" dedi.

Haberin Devamı

"HER TEZGAHTA İŞİN YÜRÜYECEK"

Pekdaş, belediyede hizmet anlayışını şöyle açıkladı:

"Güzelyalı’daki kadının köpeğinin tuvalet sorunu da benim, Gürçeşme’deki kadının çocuğunun işsizliği de. Kimin canını hangi sorun yakıyorsa o sorun önceliklidir. Bir belediye başkanı her konuya aynı anda dalmak zorunda. Hayat nasıl pek çok sorunla aynı anda baş etmeyi gerektiyorsa belediyecilik de öyle. Hepsine başlamak zorundasın ama kimisinde hızlı gidersin kimisinde yavaş ama bütün tezgahlarda işin olacak. Bunu hakkaniyeti sağlayarak yapıyorum. Olumlu ayrımcılık da yapıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!