Bankacılık müşterisi mobile göç ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bankacılık müşterisi mobile göç ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:24

Akbank Direkt Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz Akbank müşteri sayısında mobili kullananların interneti bu sene geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Oğuz 2017’de tüm sektörde mobil müşteri sayısının interneti geçeceğini vurguladı. Akbank'ta en çok mobil olan müşteri grubu ise askerler ve öğretmenler oldu.

Haberin Devamı

MOBİL bankacılık Türkiye’de akıllı telefon sahipliğine paralel olarak büyümeye devam ediyor. Özellikle Türkiye’de akıllı telefon kullanan nüfusun yüzde 50’ye ulaşmasıyla bankacılık uygulamaları da büyüyen alanlardan biri haline geldi. Akbank Direkt ile mobilde müşteri sayısında 1 milyon kişiyi geçtiklerini, işlem sayısında mobil kanalın interneti geçtiğini belirten Akbank Direkt Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz yıl sonunda dijital kanal müşteri sayısında da çoğunluğu mobil müşterinin oluşturacağını belirtti. Mobilden işlem yapan müşterinin banka ile daha sık etkileşime girdiğinin altını çizen Orkun Oğuz “Dünyada 25 yaş altı grubun yüzde 81’i telefonlarıyla uyuyor. Yüzde 97’si mesajlarını tuvalette okuyor, e-maillerini kontrol ediyor. Bankacılıkta da müşteriler bir ay içinde neredeyse her gün mobil şubeye girerken internette sadece 1 gün giriş yapıyor, şubeye ise 3 ayda 1 uğruyorlar. Bu yılın sonunda mobil müşteri sayımız interneti geçecek. Teknolojiye yılda 100 milyon dolar yatırım yapıyoruz ve mobilde yüzde 200 büyüme kaydediyoruz. 2017’de ise tüm sektörde mobil müşteri sayısı interneti aşacak. Biz de yüzde 15 olan mobil müşteri pazar payımızı seneye yüzde 16’lara çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN ÇOK ASKERLER KULLANIYOR
Toplam 2.5 milyon kişinin Akbank Direkt ile mobil ve internet bankacılığını kullandığını söyleyen Orkun Oğuz mobil bankacılığı kullanan müşterinin profili hakkında da bilgi verdi. Mobili en çok askerler ve öğretmenler kullandığını vurgulayan Oğuz “Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da internet bankacılığı penetrasyonu çok yüksek. Mobil ve internet müşterisi, şubeye gelenden daha fazla. Akbank işlemlerinin yüzde 91’i de dijital kanallardan yapılıyor. Yeni düzenlemelerin hayata geçmesiyle kredi kartı, konut kredisi bankacılık ürünlerinin satışı için de dijital kanallar kullanılanilecek” dedi. Türkiye’de dijital kanal kullanan müşteri oranının da artacağını savunan Oğuz Türkiye’de toplam müşterinin yüzde 22’sinin dijital kanal müşterisi olduğunu söylerken “Akbank’ta bu oran yüzde 35. Avrupa’da da aynı oranlar söz konusu. ABD’de ise bu oran yüzde 45. Bizim amacımız ilk etapta ABD oranlarına erişmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

“ÖDEME UYGULAMALARINI DENEYECEĞİZ”
Apple’ın yeni tanıttığı Apple Pay’in ödemelere yeni bir soluk getireceğini belirten Oğuz “NFC teknolojisi tam istenilen kolaylığı sağlamadı ama bunu basit yapan uygulamalar henüz gelmedi. Ödemelerle ilgili çözümleri 2015’te deneyeceğiz. Bekleyelim görelim mantığında olmayacağız. Hali hazırda yeni iOS 8 ile birlikte yeni uygulamaları da hayata geçirdik. Parmak izi ile mobil bankacılığa giriş uygulaması Touch ID, iOS 8 için Widget uygulamaları bunlardan bazıları” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!