Michael Phelps özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Michael Phelps özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 12:06

Amerikalı ünlü yüzücü Michael Phelps, alkollü araç kullanmaktan gözaltına alınmasının ardından "Herkesi düş kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm" diyerek özür diledi.

Haberin Devamı

Maryland eyaletinin başkenti Baltimore'da dün alkollü araç kullanmaktan gözaltına alınan 29 yaşındaki Phelps, açıklamasında, "Yaptığım şeyin ne kadar yanlış olduğunu biliyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorum. Herkesi düş kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm" dedi.

Olimpiyatlarda 18'i altın 22 madalya kazanarak tüm zamanların en çok Olimpiyat madalyasına sahip sporcu olarak tarihe geçen Phelps, dün polis tarafından hız limitini aştığı için durdurulmuş, yapılan kontrolde alkollü olduğu ortaya çıkmıştı.

Phelps, 2004'te de alkollü araç kullanmaktan gözaltına alınmış, 18 ay trafikten men ve 250 dolar para cezasına çarptırılmıştı. Ceza olarak alkolün zararlarıyla ilgili üç farklı lisede konuşma yapmasına da karar verilen Phelps, mahkemede "Yaptığım hatanın ne kadar ciddi olduğunun farkındayım. Hatamdan ders aldım ve hayatım boyunca ders almaya devam edeceğim" demişti.

Marihuana içerken 2009'da görüntülenen ve üç ay yarışlardan men edilen Phelps, bir daha böyle bir hata yapmayacağına söz vermişti.

2004'te Atina, 2008'de Pekin ve 2012'de Londra Olimpiyatlarında yarışan Phelps, emekli olma kararı almış ancak nisan ayında yarışlara yeniden döneceğini açıklamıştı. Yüzücü mayosu üreten bir şirketle milyonlarca dolarlık anlaşma imzalayan Phelps, 2016'da Rio'da yapılacak Olimpiyatlar'a hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!