Milas'ta anız yangını ormana sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Milasta anız yangını ormana sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 10:41

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde iki saat arayla yakılan tarım arazisindeki anızlar, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Orman ekiplerinin çalışmasıyla her iki yangın da söndürüldü. Her iki ilçede üç hektarlık ormanlık alan yangında zarar gördü.

Haberin Devamı

İlk yangın bugün saat 15.00 sıralarında, Bodrum’a bağlı Yalı Mahallesi Gıcık Mevkii’nde başladı. 56 yaşındaki Mehmet Çelik’in yaktığı anızdan rüzgarın etkisiyle ormanlık bölgeye sıçrayan alevler, yangın çıkardı. İhbar üzerine Bodrum Orman İşletme Şefliğine bağlı sekiz arazöz ve 50 orman işçisi karadan, iki uçak, üç helikopter de havadan müdahaleye başladı. Yangın iki saat içinde kontrol altına alındı. 2 hektarlık alanın alevlerden zarar gördüğü belirtildi.

İkinci yangın ise saat 17.00’de Milas’a bağlı Bozbük Mahallesi Gürçamlar Mevkii’nde başladı. Yine yakılan tarım arazisindeki anızlar rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. İki helikopter ile havadan üç arazöz ve 15 orman işçisiyle karadan müdahale edilen yangın söndürüldü. Yaklaşık bir hektarlık ormanlık alanın yangında zarar gördüğü belirtildi. Jandarma her iki yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!