Turistlere taksici ablukası

Güncelleme Tarihi:

Turistlere taksici ablukası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 10:38

İzmir Alsancak Limanı’na lüks kruvaziyer gemileriyle gelen turistler, limandan çıkışta taksicilerin oluşturduğu kalabalıkla karşılaşıyor. Turizmciler, "Bari gelenlerin kıymetini bilelim" diyerek bu duruma tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

İzmir’e gelen turistlerin gemilerden indiği sırada, limanın dış giriş çıkış kapısında taksi yoğunluğu yaşanıyor. Kapı önünde biriken onlarca taksici, müşteri kapmak uğruna turistleri adeta ablukaya alıyor. Limanda görevli polisler, turistlerin çıkacağı kapının önünü açabilmek ve rahatça çıkmalarını sağlayabilmek için büyük çaba harcıyor. Ancak bu manzara hiç değişmiyor.

"BARİ ELDEKİNİ KAÇIRMIYALIM"

Liman kapısı önünde yaşanan bu olumsuzlarlar turistleri rahatsız ederken, turizimciler bu duruma tepki gösteriyor. 2013 yılına göre 2014’tde kruvaziyer turlarla gelen gemi ve turist sayısındaki düşüşün yüzde 30’ları aştığını belirten turizimciler, "Bari gelenlerin kıymetini bilelelim" diyor. Doğu Akdeniz ülkelerinde yaşanan şavaş ve karışılıklardan Türkiye’nin de olumsuz enkilendiğini vurgulayan turizmcilier, "Norwegian Cruise line bu yıl yapması gereken 36 seferini daha ucuz imkanlar sağlayan Kuşadası Limanı’na kaydırdı. Alsancak Limanı hala üç geminin aynı anda yanaşabileceği fiziki koşullara kavuşmadı. Gemilerden biri konteyner limanına yanaştırılıyor. Hiç olmazsa gelen turisti kaçırmayalım. Turistler kent gezilerinde yaşadıkları olumsuzlukları sosyal medyada paylaşıyor, bu da bize büyük zarar veriyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!