Çocuk dostu kent konferansı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk dostu kent konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 10:20

İzmir’in Seferihisar İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, Danimarka’da düzenlenen 7’inci Çocuk Dostu Kent Konferansı’na katıldı.

Haberin Devamı

Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliği ve Çocuk Dostu Kent Vakfı ortaklığıyla gerçekleşen 7’inci Çocuk Dostu Kent Konferansı, 29 Eylül-1 Ekim 2014 tarihleri arasında Danimarka’nın Odense kentinde düzenlendi. Konferansa 35 ülkeden 200’den fazla akademisyen ve yönetici katıldı. Uluslararası Konferans, Danimarka Prensesi Mary’nin açılışıyla başladı.

Konferansa Türkiye’den sadece Seferihisar İlçe Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer katıldı. Başkan Soyer, belediye tarafından ilçede yürütülen Seferihisar Çocuk Belediyesi çalışmalarıyla ilgili hazırladıkları bildiriyi sundu. Başkan Tunç Soyer, Çocuk Belediyesi fikrinin ortaya çıkışını ve yapılan uygulamaları anlatarak Seferihisar’da kentin çocuklarla birlikte düzenlendiği ve geliştirildiği çalışmalardan örnekler verdi. Başkan Soyer, kentlerin çocuklar için değil, çocuklarla birlikte yönetilmesi gerektiği vurguladı. Soyer, Seferihisar’ın Çocuk Dostu Kent olma yolunda attığı adımları ve çocukların katılım süreçlerindeki rolü ve etkisini anlattı.

Haberin Devamı

Başkan Soyer tarafından yapılan sunum, konferans düzenleme komitesi tarafından kabul edilerek sunulmaya değer bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!