Arsenal’i Londra’da yenmenin 3 altın kuralı

Güncelleme Tarihi:

Arsenal’i Londra’da yenmenin 3 altın kuralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:27

Haberin Devamı

ÖNDE PRES YAP VE ARSENAL’İ SAVUNMA YAPMAYA ZORLA...

TOPA SAHİP OL, SAKİN OYNA, TEMPOYU AYARLA, ATAĞI ÖNLE...

SAVUNMADA 19 YAŞINDAKİ CHAMBERS’IN ZAAFİYETİNİ KULLAN

ARSENAL’de yaşanan sakatlıkları ve eksiklere dikkat çeken Matt Barlow, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli için bu durumun büyük bir şans yarattığını belirtti.
İşte İngiliz yazarın dikkat çektiği o noktalar;

1-JURGEN KLOOP ÖRNEĞİ
ÖNDE PRES: Arsenal’in orta sahadaki eksiklikleri Cesare Prandelli’nin yararlanacağı bir alan olabilir. Ramsey’nin yanı sıra Arteta’nın da olmayışı özellikle tüm yükün Flamini üzerinde toplanmasına neden olacak. Galatasaray önde pres yaparsa Arsenal’i savunma yapmaya zorlayabilir. Özellikle Dortmund maçında Jurgen Kloop’un uygulattığı yüksek pres bu maç için çok doğru bir örnek.

Haberin Devamı

2-KALİTE VAR
SAKİN OYUN: G.Saray topa hâkim olduğu anlarda oldukça sakin bir futbol tercih etmeli. Tempoyu ayarlar ve atağa çıkmalarını engellemektense onları hazırlıksız bir şekilde yakalarlarsa Arsenal’i savunma yapmak zorunda bırakabilirler. 90 dakika boyunca bunu yapabilmek kolay değil ancak Galatasaray’ın bunu gerçekleştirebilecek oyuncu kalitesi ve gücü bana göre fazlasıyla var.

3-ARSENAL’İN ZAYIF KARNI
UZUN TOPLAR: Arsenal’in özellikle savunma hattındaki eksikliklere Debuchy’nin de eklenmesi Galatasaray için önemli bir fırsat. Bu bölgede 19 yaşındaki Chambers’a görev verecek olan Wenger, savunma arkasına atılan uzun toplarda sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Laurent Koscielny ve Per Mertesacker’in agresif oyunlarda etkisiz kalması G.Saray için ekstra bir şans olabilir.

Mesut Özil bir muamma

MESUT Özil hala büyük bir muamma. Büyük bir itibar ve 42 milyon poundluk fiyatıyla Real Madrid’den geldi ancak beklenen parlamayı hala yapamadı. Aston Villa karşısında alınan 3-0’lık galibiyette harika oynadı ancak diğer maçlarda benzer performansları gösteremedi.
Wenger 4-1-4-1 sistemiyle oynarken Mesut’un gelişiyle birlikte ona 10 numara pozisyonunu açmak için 4-2-3-1’e döndü.

Sakat Listesi

Mikel Arteta
Aaron Ramsey
Olivier Giroud
Theo Walcott
Naxho Monreal
Yaya Sanogo
M.Debuchy

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!