'Arabayı ihalede bıraktık metroya bindik'

Güncelleme Tarihi:

Arabayı ihalede bıraktık metroya bindik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 00:58

Kayışdağı’ndaki F.Bahçe Koleji arazisi ihalesinde olağanüstü önlemler alındı. 5 otobüs dolusu çevik kuvvet polisine 3 toma eşlik etti. Yıldırım, ihale öncesi Defterdarlık yetkililerine espriyle sitem etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Bu aynı zamanda İstanbul Defterdarlığı için de tarihi günlerden biriydi, çünkü belki de defterdarlıkta ilk kez çalışanlar bile üst taramasından geçirildikten sonra ihaleye alınıyordu. İhale salonunun bulunduğu kata görevliler dışında kimse sokulmuyordu. Dışarıda ise 3 toma ve 5 çevik kuvvet otobüsü hazır bekliyordu.
Bütün bu olağanüstü uygulamalar, Fenerbahçe Koleji’nin bulunduğu Kayışdağı’ndaki arazinin ihalesi için yürürlüğe konmuştu.


Haberin Devamı


RAKİP ÇIKMAYINCA SEVİNDİ

Aziz Yıldırım salondan içeri girdiğinde ihaleye katılan başka kimse olmadığını görünce mutlu oldu. Yıldırım defterdarlık yetkilileriyle sohbete başladı. “Biz burayı 50 trilyona (milyon) alacaktık ama bize vermediniz. Şimdi 70 trilyona (milyon) alıyoruz. Devletimize 20 trilyon (milyon) feda olsun” dedi. Daha sonra başlayan ihale yaklaşık 15 dakika sürdü. İstanbul Ataşehir, Kayışdağı’nda bulunan Fenerbahçe Koleji’nin ve ek binalarının bulunduğu 26 bin 538 metrekarelik arazi, Defterdarlık Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bu ihale sonucu sarı lacivertli kulübün oldu.

Haberin Devamı

Arabayı ihalede bıraktık metroya bindik

Kiracılıktan mal sahipliğine

SARI lacivertliler, kolej için Kayışdağı’ndaki arazide Milli Eğitim Bakanlığı’nın kiracısı durumundaydı. Daha sonra arazinin alınması gündeme geldiğinde uzun süreli kiracılıktan kaynaklanan öncelik hakkını kullanmak isteyen Aziz Yıldırım yönetimi, 50 milyon TL’ye bu alımı yapacakken, ortaya bazı engeller çıktı. Daha sonra ihaleye çıkılması kararı verildi ve dünkü sonuç gerçekleşti.

2 BiN LiRA ARTIRDILAR

Başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Yalçın Haker ve Turan Şahin’in katıldığı ihalede, Fenerbahçe Koleji ve Ek Binalarının bulunduğu arazi, 70 milyon 78 bin 508 Türk Lirası’ndan satışa çıkarıldı. Fenerbahçe, ihaleyi 70 milyon 80 bin Türk Lirası karşılığında aldı.
İhale, İstanbul Defterdarlığı İhale Komisyonu tarafından incelenecek; Maliye Bakanlığı tarafından verilecek nihai onay sonrasında ise tapu için işlemlere başlanacak.

4’te 1’i peşin kalanı 24 ayda

Haberin Devamı

BİR süredir alınıp alınamayacağı gündem konusu olan kolej ve ek binaları 26 bin 538 metrekare arazi üzerine kurulu. Bu araziyi, dünkü ihale sonucu 70 milyon 80 bin TL karşılığı alan F.Bahçe, bedelin 4’te 1’ini peşin ödeyecek. Kalan rakam, 24 aylık sürede 2 ayda bir ödenecek taksitlerle verilecek.

Arabayı ihalede bıraktık metroya bindik

70 milyonluk dev ihale sonrası trafiğe takılmamak için toplu ulaşımı tercih eden Aziz Yıldırım, yol boyu taraftarlarla şakalaştı, Marmaray seferi kahkahalara boğuldu.

Kolej arazisi ihalesine yöneticiler, Yalçın Haker, Şekip Mosturoğlu ve Turan Şahin’le birlikte gelen Yıldırım’a yanındaki yöneticiler, ‘’Başkanım, biz Valilik’te işimiz olduğunda gidip gelirken Marmaray’ı kullanıyoruz, çok rahat oluyor. Arabayı bırakıp Marmaray’la geçelim.’’ dediler. Son derece neşeli olan Yıldırım, bu teklifi kabul etti ve Marmaray’a binildi. İhaleye destek vermeye gelen Fenerbahçe taraftarı da aynı yolu kullanıyordu. Bu sırada Yıldırım ile taraftarlar arasında şu diyaloglar geçti:

İHALEDE O KADAR ÖDEYİNCE...

Haberin Devamı

Başkanım ihale noldu?
Aldık aldık.
Peki başkanım neden Marmaray’a biniyorsunuz?
Az önce ihalede 70 milyon verdik. Arabayı da ihale bedelini tamamlamak için Defterdarlık’a bıraktım. O yüzden buradayım.
Yıldırım’ın esprisi kahkahalarla karşılandı. Ardından taraftarlar yolculuk boyunca Yıldırım ile selfie çektirdi ve bu neşeli seyahat Kadıköy’de sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!