ABD'de ilk Ebola virüsü vakası

Güncelleme Tarihi:

ABDde ilk Ebola virüsü vakası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 07:49

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ABD'de ilk Ebola vakasının görüldüğünü teyit etti.

Haberin Devamı

CDC'den yapılan açıklanmada, Teksas eyaletinin Dallas kentinde tedavi altına alınan Amerikalı'da Ebolo virüsüne rastlandığını bildirdi.

Dallas Sağlık Presbyterian Hastanesi yetkilileri, yapılan testlerdeki ilk sonuçların alındığı salı gününe kadar hastanın izole bir ortamda tutulduğunu bildirdi.

ABDde ilk Ebola virüsü vakası

CDC yetkilileri, 27 Temmuz beri 12 kişide yapılan testlerde ise Ebola virüsüne rastlanmadığını kaydetti.

BEYAZ SARAY ALARMDA
ABD'de ülke çapında birçok yanlış alarma rağmen ilk defa Teksas'ta gerçek bir Ebol virüsü vakasına rastlanması, Beyaz Saray başta olmak üzere Amerikalı yetkilileri alarma geçirdi.

Başkan Barack Obama, Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde Ebola virüsüne rastlanması nedeniyle, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Tom Frieden'le acil bir görüşme gerçekleştirirken, ülke çapında hastaneler ve sağlık birimleri, Ebola virüsüyle mücadele konusunda hazırlık yapmaya başladı.

ABDde ilk Ebola virüsü vakası
ABD’DE EBOLA VİRÜSÜ ÇIKTI, İLAÇ ŞİRKETLERİNİN HİSSELERİ PATLADI

Haberin Devamı

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın, CDC Direktörü Dr. Tom Frieden'le "tedavi altındaki Ebola virüsü taşıyan hastanın iletişim kurduğu kişilerin takibi ve virüsün yayılma riskinin azaltılması" gibi birtakım tecrit kurallarını görüştüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Dr. Frieden'in CDC'nin ABD'de Ebola salgını için hazır olduğunu ve Ebola virüsüne karşı güvenli ve etkili yanıt vermek için gerekli altyapıya sahip bulunduklarını bildirdiği kaydedildi.

LİBERYA'DAN GELMİŞ
Öte yandan, Dr. Frieden Ebola virüsü tespit edilen kişinin Liberya'dan gelen bir uçakla 20 Eylül'de Dallas'a indiğini bildirdi.

Ebola virüsü görülen hastanın uçuş bilgilerini ve kimliğini açıklamayan Dr. Frieden, “Hastalığı ABD'de durduracağımıza ilişkin hiçbir şüphem yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!