Ruhban Okulu kapıyı araladı

Güncelleme Tarihi:

Ruhban Okulu kapıyı araladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:56

Son dönemde tekrar eğitime başlaması tartışılan Heybeliada Ruhban Okulu, Okul Müdürü Lambriniadis’in “İslam’ın da bize ihtiyacı var” çağrısıyla, kapılarını öğrencilerine değilse bile Türk gazetecilere açtı.

Haberin Devamı

RUM Cemaat Vakıflarını Destekleme Derneği’nin (RUMVADER) ‘Rum Cemaati Medya ile Ruhban Okulunda Buluşuyor’ adlı etkinliğinde, 1971 yılında kapatılan ve son yıllarda yaşanan “yeniden” açılması tartışmalarıyla Rum cemaatinin özel gündemindeki ilk sırayı alan Heybeliada Ruhban Okulu, kapılarını Türk gazetecilere açtı. Öğle saatlerinde Heybeliada’ya gelen medya temsilcileri, İstanbul Rum Patrikhanesi Basın Sözcüsü Peder Dositheos Anağnostopulos’un rehberliğinde Ruhban Okulu’nu gezdi. Etkinilğe, Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Müdürü, İstanbul, Bakırköylü Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis ev sahipliği yaptı.

AÇTIK, BEKLiYORUZ

Lambriniadis, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neredeyse 40 yıldır devletimizden hakkımızı istiyoruz, alamadık. Biz de beklemekten vazgeçtik. Ruhban Okulu’nu, eğitim dışındaki faaliyetler için açtık. Okul açıldığında 3+2, toplam beş yıllık eğitim verecek. Akademik programımız bile hazır. Her yıl da 25- 30 öğrenci kabul edeceğiz. Açıldığında her yerden öğrenci gelecek ve inanın her biri Türkçeyi de öğrenmiş, Türkiye âşığı olarak buradan görev yerlerine atanacak.”
Lambriniadis, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle ilgili de şunları söyledi:“İslam’ı Batı’ya en iyi anlatacak olan biziz. Çünkü biz gerçek İslam’ın ne olduğunu, Müslümanlarla yaşamanın güzelliğini biliyoruz. Ruhban Okulu’ndan mezun olanlar dünyanın dört bir yanına gittiklerinde bunları anlatacak. İslam’ın da Türkiye’nin de bize bu noktada ihtiyacı var. Ruhban Okulu’nun önemine bu çerçevede de bakılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!