Esad’a izin verelim cihatçıları kovsun

Güncelleme Tarihi:

Esad’a izin verelim cihatçıları kovsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:43

TÜRKİYE’yi yakından tanıyan, geçtiğimiz aylarda yayınlanan “Türkiye ve Arap Baharı” kitabıyla da Ankara’nın Suriye politikasına eleştiriler getiren eski CIA yetkilisi Graham Fuller, ABD’nin Suriye’de başarısızlığı itiraf etme ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yakınlaşma zamanının geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

27 yıllık CIA ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı kariyerinde Amerikan Ulusal İstihbarat Konseyi Başkan yardımcılığına kadar yükselen, şimdi Kanada’daki Simon Fraser Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Fuller, Huffington Post internet sitesinde yazdığı makalede şunları söyledi:

Ortadoğu bugün benim hayatımda görmediğim ölçüde büyük bir karışıklık içinde.
ABD’nin en iyi yapacağı şey, önce Suriye’deki içsavaşı bitirmek ve Ortadoğu düğümünü çözmenin yollarına bakmaktır.
Başarısızlığı itiraf etme ve yardım edilmeyecekse bile Esad’a Suriye’deki içsavaşı dindirmesi ve cihatçıları sınırdışı etmesi için izin verme zamanı geldi.
Bu noktada elimizdeki en acil görev; savaşa, sadece anarşi getiren sınır ötesi öfkeye, daha da derin kutuplaşmaya, daha fazla uluslararası silahlı müdahaleye, yoğunlaşan duygulara, küreselleşmiş cihatçıların öfke yayıp militan kazanma videolarına bir son vermektir.
Esad’ın Şam’da yönetimde kalmasından hem Rusya hem de İran istifade etmeyecek mi? Kesinlikle. O zaman bu durum, tercihi yanlış mı kılacak? Onun yerine Esad’dan kurtulmak için beceriksiz harekâtlara boş yere para harcamaya devam mı etmeliyiz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!