Sosyal medyayı karıştıran Süleyman Şah iddiası

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyayı karıştıran Süleyman Şah iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:43

Suriye yönetimine yakınlığıyla bilinen Lübnan merkezli El Meyadin Televizyonu, Suriye’nin kuzeyindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’ni koruyan Saygı Karakolu’ndaki askerlerin Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Sosyal medyayı karıştıran haberi Hürriyet’e konuşan Genelkurmay’daki güvenilir kaynaklar yalanladı. Kaynak “Haber gerçek dışı” dedi.

El Meyadin haberini saha muhabiri Dima Nasif’e dayandırdı. Kanala canlı bağlanan Nasif ‘20 asker IŞİD tarafından tutuklandı’ dedi. İlerleyen saatlerde Suriyeli muhaliflere yakın Havasmart Radyosu da “IŞİD, Süleyman Şah’taki 30 askeri tutukladı” iddiasında bulundu. Radyonun bölgedeki muhabiri Yahya Abdurrahman “IŞİD Türk hükümetini uyarıp, askerlerini çekmesini istedi. Şu an IŞİD türbeyi ele geçirdi ve hava saldırılarına hedef olmamaları için askerleri başka bir yere götürdü” dedi. Aynı iddiaya yer veren bir diğer kaynaksa, Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü Suriye Ulusal Koalisyonu’na yakınlığıyla bilinen Zamanalwasl oldu.

Haberin Devamı

Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu Halep’e bağlı Karakozak köyü, geçtiğimiz Mart ayında IŞİD’in kontrolüne geçmişti. IŞİD’in türbeye yönelik saldırı tehdidinde bulunduğu iddialarının ardından, Saygı Karakolu’na Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan 60 ‘Bordo Bereli’ gönderilmişti.

IŞİD HAVADAN KARADAN 15 DAKİKADA PÜSKÜRTÜLECEK
IŞİD’in saldırıları nedeniyle Suriye ve Irak sınırında yaşananlara ilişkin hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) izleyeceği yol haritası, dün Başbakanlık’ta önce Bakanlar Kurulu, daha sonra ‘Güvenlik Zirvesi’ adı atında yapılan iki ayrı toplantıda ele alındı.

Her iki toplantının gündemini tezkere ve Suriye toprakları içinde yer alan Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yönelik olası bir IŞİD saldırısında takınılacak tutum oluşturdu. Karakolda bir süredir Özel Kuvvetler’in görev yaptığına dikkat çeken komutanlar, olası bir saldırıda sınırda konuşlu kuvvetlerin anında tam donanımlı Sikorsky helikopterlerle havadan müdahale edebilecekleri, havadan ve içerideki Özel Kuvvetler’in müdahalesiyle saldırının en geç 15 dakika içinde geri püskürtülebileceği bilgisini verdiler. Komutanlar, saldırı ve müdahaleye ilişkin askeri senaryoları ayrıntılı şekilde anlattılar. (Uğur ERGAN - Selçuk ŞENYÜZ / ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!