Tek hedefi Rio Olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Tek hedefi Rio Olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:35

İZMİR’de doğuştan bedensel engelli olan 19 yaşındaki Büşra Ün, hayata küsmeyip başladığı teniste önemli başarılara imza attı. Tek hayali olimpiyat şampiyonluğu olan Büşra Ün, sponsor yardımıyla katıldığı uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarılarda kadınlar dünya sıralamasında 69’unculuktan 53’üncülüğe kadar çıktı. 2016 yılında Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde yapılacak olimpiyatlara katılabilmek için uluslararası turnuvalarda dereceye girip sıralamada 32’nci sıraya kadar yükselmesi gereken Büşra Ün, "Ben inandım, bana inananlar da var. Bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandıracağım" dedi.

Haberin Devamı

Doğuştan rahatsızlığı bulunan Büşra Ün, iyileşmesi adına iki yaşına kadar geçirdiği ameliyatlara rağmen belinden aşağısı engelli kaldı. Ancak engeline rağmen okul hayatında başarı gösteren ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan Büşra, 15 yaşına geldiğinde 2009 yılında, daha iyi vakit geçirme adına masa tenisi oynamak için kursa, başladı. Kursa devam ederken, yönlendirmelerle Büşra, tenise de başladı.

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Kısa sürede Büşra Ün’ün büyük sevgiyle bağlandığı tenis, vazgeçilmez bir spor oldu. Sürekli yaptığı antrenmanlar sonrasında teniste, Türkiye’de katıldığı yarışmalarda da önemli başarılar elde etti. Büşra, bunun ödülü olarak, Paralimpik Milli Takımı’na seçildi. 18 yaş altı junior kategorisinde dünya sıralamasında 3’üncü sıraya kadar yükselen Büşra Ün, 18 yaşına girdikten sonra ise artık yetişkinlerde mücadele etmeye başladı. Buradaki başarılarıyla da dünya sıralamasında 30’uncu sıraya kadar yükseldi. Ancak ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan, yeterli sponsor desteği de bulamayan Büşra, uluslararası müsabakalara çıkamadığı için 69’uncu sıraya kadar geriledi.

Haberin Devamı

YARDIM ELİ UZANDI

Büşra’nın ülkesi adına başarı elde etmek için sponsora ihtiyacı olduğunu açıklamasının ardından, ona yardım elinin uzanması gecikmedi. Sigorta Shop firması yetkilileri, görüşmeler sonrasında Büşra Ün’ün, yurt dışındaki 10 müsabakası için sponsor oldu. Sponsorluk anlaşması da sigorta şirketinin İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Girne acentesi Barış Yılmaz ile imzalandı.

BAŞARI BASAMAKLARINI HIZLA ÇIKMAYA BAŞLADI

Sponsor desteğiyle önemli bir sorununu halleden Büşra Ün, tekrar uluslararası turnuvalara katılmaya başladı. Ün, ilk olarak Rusya’nın Samara bölgesindeki turnuvaya katıldı. Samara Region Tenis Turnuvası’nda, tek kadınlar ve çift kadınlar kategorilerinde, birincilik elde eden engelli sporcu, dünya sıralamasında 69’unculuktan 53’üncülüğe çıktı.

Sürekli çalışan, bu süre içerisinde ulusal yarışmalara da katılıp kendisini sınayan Büşra, önümüzdeki ay İsviçre’nin Cenevre kentinde, uluslararası areneda bir kez daha boy gösterecek. Önünde iki yıl olduğunu ve bu süre içerisinde de elde ettiği başarılarla, sıralamada istediği yere geleceğine inandığını dile getiren Büşra Ün, "Ben inandım, bana inananlar da var. Bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandıracağım. Bunu çok istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!