Uçak düştü 19 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Uçak düştü 19 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:30

Ankara’dan bir grubun da katıldığı Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE), Kastamonu’da kamp kurup, kaza ve doğal afet tatbikatları düzenledi.

Haberin Devamı

110 UMKE personeli, 3 gün süren kamp boyunca trafik kazası, deprem enkazından yaralı kurtarma, yıldırım düşmesi sonucu yapılacak müdahale, yüksekten düşme yaralanmaları ve bebek ileri yaşam konularında uygulamalı eğitimler gördü. Ardından ekipler, aldıkları eğitimleri uygulamalı bir şekilde senaryo gereği tatbikatta gösterdi. Tatbikatta UMKE ekipleri, düşen bir uçak kazasında neler yapılması gerektiğini canlandırdı.
Ankara UMKE Sorumlusu Dr. Cemil Mercan, Ankara’ya bağlı bölge ekipleri olarak yaptıkları kampla ilgili, “Ankara başta olmak üzere 7 ilin UMKE ekipleri, kampa katıldı. Bir uçak düşme senaryosu üzerinde yoğunlaştık. Normalde bir uçağın düşmesi sonrası ilk başta 14 yaralı, arkasından tekrar bir patlama oluyor. Bu patlama ile birlikte 19 yaralı sayısına ulaşılıyor. Bu yaralılara müdahale edilmesi, arkasından hastaneye sevk edilmesi yapıldı. Buradaki amaçlarımızdan bir tanesi, ekiplerin soğuk kanlı olması, olay yerinde ikinci patlama olması sonrası ekiplerin hızlı tahliye edilmesi, sonuçta bütün yaralılara düzgün bir şekilde müdahale edilmesi amaçlarımız içindeydi. Tüm bu amaçlarımıza da başarılı bir şekilde ulaştık. Başarılı bir tatbikat geçirdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!