"İzmir lokomotif kent olacak"

Güncelleme Tarihi:

İzmir lokomotif kent olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:35

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapılan ve 5 yıl içinde gerçekleşecek yatırımlarla İzmir'in Türkiye'nin lokomotif kenti olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının siyasi rakipler için kendisi varken zaptedilemez, parti içindekiler için ise "Bu varken bize koltuk düşmez" şeklinde görüldüğüne dikkat çeken Kocaoğlu, basında, dedikodu ve fısıltılarla yapılan saldırıların kendisiyle ilgili değil makamdan dolayı yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi trafiği rahatlatmak için açtığı ana arterlerden biri olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni Bornova'dan Manisa Yolu'na bağlayacak kesimde Bornova Topçu Tugayı'nın olduğu bölgedeki 700 metredeki eski Tugay duvarı ve kamulaştırılan binaların yıkımına törenle başlandı. Geriye kalan 400 metrelik bölümdeki kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra yapılacak yolla Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne bağlanılacak ve Manisa yolu ile Adnan Kahveci Kavşağı-Altınyol birleşecek.

Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada hem siyasi rakiplerine hem de CHP içine çarpıcı mesajlar verdi. Devrin artık sadece hizmet değil, koruma ve sahip çıkma devri olduğunu dile getiren Kocaoğlu, "Devir artık geleneklere, görenekler, inancına, doğrularına, şerefine, haysiyetine sahip çıkma devridir. Biz bu konuda belediye başkanlarıyla birlikte haklı, adil, İzmirliden, ülkemizden yana yürüyüşümüze hiç göz kırpmadan devam ediyoruz, edeceğiz de. Bu yürüyüşümüzün başında İl Özel İdare malları, çöp bertaraf tesisini yapılması, ihalelerimizin uzaması ve beklemesi de var" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde 11 kilometre olarak teslim raylı sistemi 2019 Mart ayında 240 km olarak teslim edileceklerini söyledi. Ayrıca Karşıyaka'ya opera binası yapacaklarını da belirten Kocaoğluö modern 15 yolcu ve 3 arabalı vapur vızır vızır çalışacak. Yeni Fuar Alanı ve kongre salonları bitecek, Türkiye'nin fuar ve kongrecilikte bir numaralı kenti İzmir olacak. Gökdelenler bölgesindeki çalışmalar sürüyor. İzmir Türkiye'nin büyümesinin 2,5 kat üstünde büyüyor. Türkiye'de yüzde 4 olan büyüme, İzmir'de yüzde 10-11'dir. İnciraltı planlamasıyla bunu yüzde 15'lere çıkartmak mümkün. İzmir geçmişte yaşadığı durağanlığı ancak yüzde 10'nun üzerinde 10 sene büyüyerek sağlayabilir. Eski tarih duruşuna dönebilir. Konak'tan Kadifekale'ye tüm tescilli binaların restorasyonu, cephelerin düzenlenmesi çalışmaları var. Agora ortaya çıktı, antik tiyatro kamulaştırması bitti kazılar sürüyor. Kadifekale sur duvarlar restorasyonu bitiyor. İzmir yüzülebilir körfeziyle, çevrede dünyanın en önemli 5-10 kenti arasına girdi. Yatırımları gerçekleşmesi, sanayi, tarım, turizm, kültür sanatı ayağa kalkmasıyla İzmir 5 yıl içinde Türkiye'nin vazgeçilmez lokomotif kenti olmaya adaydır" dedi.

Haberin Devamı

İzmir lokomotif kent olacak


Siyasi rakip partilere de CHP içine de sert mesajlar veren Kocaoğlu "Siyasette rakiplerimiz, siyasi parti içerisindeki paçamızdan çekmek isteyenler her zaman olabilir. Her zaman gazetelerde, basında, fısıltı, dedikoduyla da bizi yıpratmaya çalışabilirler. Bizim yıpratılmamız Aziz Kocaoğlu'nun şahsına ve onun büyüklüğünden gelmemektedir. Ben hepinizin bildiği gibi Mustafa Kemal Caddesi 18/B'de buzdolapcılık yapan bir arkadaşınızım. Halen de aynı Aziz'im. Makam birileri için siyasi parti olarak, biz olduğumuz müddetçe zaptedilemez görülmektedir. Makam bazıları tarafından da 'bu burdayken bize de koltuk düşmez' anlamında görülmektedir. İzmir'de yandaşı falan, hepsini toplasan saldırılar bu iki noktadan kaynaklanmıştır. Yani rakipten ve içerden. Madem biz bir yürüyüş yapıyoruz. Madem doğruya, güzele, aydınlığa yürüyoruz. Madem bu kenti ileri götürmek için yürüyoruz İzmirliler, Bornovalılar bize sahip çıkmalıdır. Zaten hangi dedikodunun bize yapışmayacığını biliyorsunuz" dedi.

Haberin Devamı


Başkan Kocaoğlu, Manisa yolunu, Bornova'nın içenden geçen Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'yle Altınyol'a bağlayacak projenin hayata geçmesinde emeği geçen eski belediye başkanlarına da teşekkür etti. Kocaoğlu, "Bu yol hepimizin hayaliydi. Yol sorununa çözüm bulunması gerekiyordu. İzmir'in trafiğini rahatlatacak en ideal çözüm buydu. Bu yol önemli bir arter. Emeği geçen belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Yolun açılmasıyla Bornova Merkez'den geçen Mustafa Kemal Caddesi trafiği rahatlayacak. Ankara Caddesi'ne de olumlu etkisi olacak" dedi.

İzmir lokomotif kent olacak


YOL BORNOVA'YI DA İZMİR'İ DE RAHATLATACAK
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, "Bugün Bornova ve İzmir için çok önemli bir gün. Hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bornova Bizim Evimiz' diyerek yola çıktığımız belediye başkanlığında altıncı ayı dolduruyorum. Doğup büyüdüğüm yerde şimdi çocuklarımı yetiştiriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'ya önemli yatırımlar yaptı. İlçemize yollar yapılırken metro geldi. Metronun Bornova Merkezi'ne gelmesine bekliyoruz. Alsancak'ın Kordon'u, Güzelyalı orada yaşayanlar için neyse Aşık Veysel Rekreasyon Alanı bizim için odur. Yine ilçemizde spor yatırımları yapılıyor. Biz, Bornova Belediyesi olarak da ayrı çalışmalar yapacağız. Özellikle duvarın yıkılması ve yolun açılmasıyla ile sadece Bornova değil İzmir'in trafiği rahatlayacaktır. Bornova'da ise Ankara Caddesi, Küçük Park ve çevresi, Mustafa Kemal Caddesi trafiğine olumlu etkisi olacak" dedi. Konuşmaların ardından Bornova 57. Topçu Tugayı'nın eski duvarlarının yıkımına başlandı. Toplam 700 metrelik yol Mart ayına kadar tamamlanacak. Yüzbaşı İbharim Hakkı Caddesi'yle birleşmesinin önünde engel kalan 400 metrelik bölümde devam eden kamulaştırmalar tamamlandığında ise Manisa ile Altınyol birleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!