Sezen yine mest etti

Dün akşam Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Sezen Aksu konserindeydim. Yaklaşık 3,5 saat süren konserde Sezen Aksu Fahir Atakoğlu’nun önderliğindeki dev orkestrasıyla müzikseverleri mest etti.

Haberin Devamı

Sezen yine mest etti

‘Bu sene 39. senemi tamamlıyorum, seneye 40. senem olacak artık kısmet’ diyerek basında da konserlerine ara verecek haberlerine hak verir şekilde konuşan Minik Serçe, aslında pek de bir yere gidecek gibi durmuyor. Konser boyunca anlattığı anılarına ve söylediklerine bakınca, kendisinin de bu buluşmalardan ne kadar mutlu olduğu belii. O yüzden bence önümüzdeki sene ve sonraki senelerde de biz daha çok Sezen konseri izleriz.

1945’in estrümental versiyonuyla başlayan konserde Sezen Aksu sahneye en son yayınladığı single çalışması olanYeni ve Yeni Kalanlar’ ile çıktı.

Haberin Devamı

Sezen yine mest etti

Birbiri ardına bütün hitlerini söylediği konserde yine her zamanki muziplikleriyle konsere renk katan Sezen vokalist grubuna da şarkılarında yer verdi. Özellikle bu vokalist korosundaki Sibel Gürsoy ve Tuba Önal’ın sesleri o kadar güzeldi ki, onlardan daha çok şarkı dinlemek istedim.

Sezen yine mest etti

Konserin 1,5 saat süren ilk kısmından sonra verilen aranın ardından sahneye geri gelen Sezen, bu bölümde Mustafa Ceceli ile birlikte ‘Unutamam’ı söyledi. Mustafa Ceceli ile şakalaşan Sezen Aksu, Ceceli’yi meşhur eden bu şarkının Tarkan’dan Sibel Can’a kadar birçok sanatçıya gönderildiğini ancak kimsenin şarkıyı almadığını, o dönem Enbe Orkestrası’nın çıkacak olan albümüne eklenmek üzere alındığını anlattı. Şarkının demo kaydında Mustafa Ceceli vokali olduğu için ve bu halini de beğendikleri için albüme eklenen bu şarkı sayesinde Ceceli’nin şarkıcılık hayatının başladığını anlattı.İkili bir de Ceceli’nin yeni albümünde olacak ‘illa aşk’ adlı yeni bir şarkıyı da birlikte seslendirdiler.

Haberin Devamı

Defalarca onu dinleyenlere teşekkür eden Sezen, bu sevgi sayesinde hayatının en zor anlarını atlattığını, onu hayata bu ilişkinin her defasında sıkı sıkı bağladığını belirtti. Konser ‘ Şarkı Söylemek Lazım’ ile sona erdi derken, bis için sahneye geri geldiğinde Ahmet Kaya’nın ‘Ağladıkça’ şarkısını söylemesi gecenin en güzel sürpriziydi.Bir Sezen konseri klasiği olarak gitmeden ‘Arkadaş’ ı da açıkhava sahnesinden çıkmadan kalanlarla birlikte hep bir ağız ayakta söyledik.

Bu konser ile birlikte bu senelik Sezen Aksu’nun açıkhava konserleri sona ermiş oldu. Eğer açıkhava da yakalayamadım diye üzülüyorsanız 29 Kasım 2014’te sanatçının Zorlu Performans Sahne Sanatları Merkezi’nde bir konseri daha var. Korhan Futacı ve Kara Orkestrası ile birlikte sahne alacak olan Sezen Aksu konserinin biletleri satışta, meraklısına duyurulur.

Haberin Devamı

ITUNES FESTIVAL’IN YILDIZI: KYLIE

Sezen yine mest etti

Eylül ayının en havalı festivali İtunes Festival’da sona geldik.

Ay boyunca nerdeyse 60’a yakın sanatçı ve grubun Londra Round House’da verdiği konserleri izledik.Placebo, Pharrell Williams, SOHN, Maroon 5, Sam Smith, Calvin Harris gibi saymakla bitmez birbirinden büyük isim Itunes Festival’da sahne aldı. Konserleri gününde kaçıranlar için kısa süreliğine bütün performanslar hala izlenebiliyor diyerek üzgün simalara neşe verelim. ( itunes.com/festival )

Sezen yine mest etti

Hafta sonu 27 Eylül akşamı Round House belki de bu seneki festivalin en güzel performansına sahne oldu. Önce MNEK sahneye çıkarak 45 dakika boyunca kalabalığı ısındırdı, ardından da şu an ‘Kiss Me Once’ turnesi devam eden Kylie Minogue festivalin en eğlenceli performanslarından birini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Sezen yine mest etti

Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Kylie’nin performansı bir yana, sahnedeki dansçılarının şovları da bir o kadar etkileyiciydi. Itunes Festival için seçtiği setlist ile şu an turnesindeki söylediği şarkıların listesine bakınca aslında bir fark olmadığını gördüm. Televizyondan ev ortamında Kylie konseri izlemek çok keyifliydi. Cumartesi gününden beri Kylie’nin performansını 2 kere izledim ancak yine de canlı canlı bu turneyi izlemeyi çok istiyorum. Sanatçının turnesi Kasım ayına kadar Avrupa kıtasında devam edecek, ufukta bir Türkiye konseri yok bu tarihlerde. Mart ayında Avustralya’da devam edeceği görülen ‘Kiss Me Once’ turnesi belki rotasını tekrar Avrupa’ya çevirir (keşke) ve 2015 senesinde Türkiye’den de geçer.

Haberin Devamı

THOM YORKE’DAN YENİ ALBÜM

Sezen yine mest etti
Geçen hafta yazmıştım Thom Yorke sosyal medya üzerinden verdiği küçük ipuçları ile yeni bir albümü işaret ediyor demiştim. Radiohead’in vokali nihayet ağzındaki baklayı çıkarttı, 8 şarkılık kendi solo albümünü geçtiğimiz Cuma günü piyasaya sürdü.

‘Tomorrow’s Modern Boxes’ adıyla yayınlanan albüm elbette konu Thom Yorke olunca bir orjinallik içeriyor. Söz konusu albüm yeni yayınlanan albümlerin dijital platformlarından farklı olarak Bittorrent üzerinden ( https://bundles.bittorrent.com/bundles/tomorrowsmodernboxes ) piyasaya sunuldu.6 Dolar karşılığında mp3 formatı hemen sahip olunabilirken, 30 Pound karşılığında plak versiyonu da satın alınabiliyor.

Albümün piyasaya çıkışının üzerinden sadece 4 gün geçmiş olmasına karşın 400.000 indirme gibi ciddi bir ilgi söz konusu.

Radiohead’in ‘In Rainbows’ un piyasaya çıktığı dönemi hatırlarsak, albümü grup ücretsiz olarak dijital olarak yayınlamış, albümü indirenlerden katkıda bulunmak isteyenlerin istediği miktarda destek olmasına da imkan vermişti. Şimdi dönüp bakınca aslında anlıyorum ki, 2007 senesinde bu satış modeliyle Radiohead müzik sektörünü geri dönülmez bir şekilde değiştirmiş. Şu an Thom Yorke benzer bir amaçla dijital müzik tüketiminde yeni bir çağı başlatıyor olabilir. Elimizdeki bu yeni albümü dinlerken, gelecekteki müzik tüketiminin ne şekilde olacağını dikkatli izlemek gerekir diye düşünüyorum.

HARD ROCK’TAN SAĞNAK YAĞMURDA AÇILIŞ

Sezen yine mest etti

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, o deli yağmur ve rüzgarlı fırtına havasında, İstanbul Küçükçiftlik Park büyük bir açılış partisine tanık oldu.

Sezen yine mest etti

Hard Rock Cafe Istanbul’un açılışı sebebiyle verilen bu partide, Şebnem Ferah, MFÖ, Moğollar, Pentagram ve Ogün Sanlısoy konseriyle renklenen gecenin tek talihsizliği havanın bu kadar sert ve yağışlı olmasıydı. Hava muhalefetine rağmen müzikseverlerin sahnedeki sanatçıları yalnız bırakmayışı ve onlara eşlik etmesi bence bu geceyi daha da anlamlı bir hareketti.

Bundan yaklaşık bir ay önce Rock Off festivali sonrasında ayağının tozuyla Megadeth’in özel bir akustik performans gerçekleştirdiği Hard Rock Cafe’nin İstanbul’da da şube açması, bu zincirin koleksiyoncuları açsından mutlulukla karşılandığına eminim.

KARIŞIK KASET

Eylül ayı sona ererken, bu ayın Karışık Kaset listesi de son haline kavuştu. Listenin ilk parçasını ayının başında sizlerle paylaşmıştım, şimdi de geri kalanını bu yazıda ekliyorum.

Yaklaşık 50 şarkıdan oluşan bu ayın Karışık Kaset listesi Karışık Kaset by Eylül 2014 adıyla Spotify’da da sizleri bekliyor.

Keyifli dinlemeler…

1)La Roux – Kiss And Not Tell

2)The Dunwells – Show Me Emotion

3)Banks – This is What It Feels Like

4)Jessie Ware – Want Your Feelind

5)Train – Cadillac, Cadillac

6)Prides – I Should Know You Better

7)Skogsra – Now You See Me

8)Chris Brown – Add Me In

9)Ezra Vine – Celeste

10) Röyksopp feat. Robyn – Monument (The Inevitable End Version)

11)Tove Lo – Moments

12)Sir Sly – Nowhere / Bloodlines

13)BRONCHO – Class Historian

14)Taylor Swift – Shake It Off

15)Grouplove – Let Me In

16)Indians – Oblivion

17)The Kooks – Sweet Emotion

18)Dark Waves – The Heartbeat The Soul

19)Keys N Krates – Hyptonik

20)LIGHTS – Speeding

21)Rittz feat. B.o.B – In My Zone

22)Hillary Duff – All About You

23)The Kooks- Bad Habit

24)Kylie Minogue – Les Sex

25)Alt-J – Hunger Of The Pine

26)Pentatonix – La La Latch

27)Luke James – Love XYZ

Yazarın Tüm Yazıları