Aysal'dan Özgörkey'e kritik telefon

Güncelleme Tarihi:

Aysaldan Özgörkeye kritik telefon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 13:16

Ünal Aysal, uzun süredir Galatasaray Başkanlığı'na hazırlanan Cemal Özgörkey'i dün akşam telefonla arayıp, "Senin bu kulübe başkan olman lazım. Listeyi birlikte hazırlarız ve ben de seni desteklerim" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, bu sabah takımla birlikte Londra'ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda önce yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Aysal, eski yöneticilerden Cemal Özgörkey'in başkanlığa aday olacağını, kendisinin de Özgörkey'i destekleyeceğini ifade etti.

Peki, Cemal Özgörkey nasıl aday oldu?

"LİSTEYİ BİRLİKTE HAZIRLARIZ"

Şimdi gelin, bütün Galatasaraylıları heyecanlandıran bu olayın perde arkasını anlatalım...

Ünal Aysal, Galatasaray'da 2008-2010 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yapan Cemal Özgörkey'in başkanlığa aday olmayı planladığını ve uzun süredir de hazırlık yaptığını biliyordu. Dün akşam Özgörkey'i aradı ve şunları söyledi:

"Senin bu kulübe başkan olman lazım. Kulüpte her şey yolunda. Merak etme, yönetim kurulu listesini de dert etme. Listeyi de hazırlarız, senin bu kulübe başkan olman lazım. Ben de seni desteklerim."

Haberin Devamı

Cemal Özgörkey kimdir?

GALATASARAY LİSESİ MEZUNU

- 1959 yılında İzmir'de doğan Cemal Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint Joseph, liseyi 1979 yılında İstanbul Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra ABD'ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünü bitirdi.

COCA-COLA'NIN YÖNETİMİNİ ÜSTLENDİ

- İş hayatına; Türkiye'de 1984 yılında Özgörkey Grubu Coca-Cola Şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğü'nde başlayan Cemal Özgörkey, 1987-1990 yılları arasında Coca – Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevini yürüttü. 1990 –1996 yıllarında grubun fabrika yönetimlerinden sorumlu genel koordinatör yardımcılığı pozisyonunda bulundu.

ÖZGÖRKEY HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Özgörkey, 1997 yılından bu yana plastik, ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Holding'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2009 yılından bu yana da meyve ve sebze suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş' nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.

Haberin Devamı

ADNAN POLAT DÖNEMİNDE YÖNETİM KURULU ÜYESİYDİ

2008-2010 tarihleri arası Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemal Özgörkey, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliği ve 1991-1996 tarihleri arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığını yürütmüştür.

BREZİLYA'NIN ANTALYA FAHRİ KONSOLOSU

Halen İzmir ve İstanbul Atlıspor Kulüpleri üyesi olan Özgörkey, Brezilya Antalya Fahri Konsolosluğu, Oglethorpe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği ve Defne – Muhtar Kent Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Aysal'ın desteklediğini açıkladığı Cemal Özgörkey

Aysaldan Özgörkeye kritik telefon

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!